Tillbaka till sökresultatet

Vikarier - gruppbostad, korttidshem, personlig assistans, daglig verksamhet

Socialkontoret

Om arbetsplatsen

I Skellefteå kommun jobbar vi tillsammans över gränserna, i en arbetskultur som präglas av en ovanligt stark framtidstro. Vi söker nu dig som vill ingå i arbetslag där vi jobbar mest av allt för andra - men även för varandra. Skellefteå förbereder sig på att växa rejält de närmaste åren. Med fler människor ökar också behovet av god vård och här strävar vi efter att alla ska kunna leva livet bäst möjligt med rätt omvårdnad. Läs mer om hur det är att jobba hos oss här: https://skelleftea.se/stodassistent I Skellefteå kommun gör du verklig skillnad för alla som bor och verkar här. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

GRUPPBOSTAD/SERVICEBOSTAD I arbetet som stödassistent eller stödpersonal på en gruppbostad eller servicebostad ingår att stötta människor i personlig omvårdnad, praktiska sysslor, fritidsaktiviteter och sociala kontakter. Du är också ett stöd i boendets pedagogiska verksamhet. KORTTIDSHEM/KORTTIDSTILLSYN BARN OCH UNGA I arbetet som stödassistent eller stödpersonal i en barn- och ungdomsverksamhet ingår att stötta barn och unga med personlig omvårdnad och sociala kontakter. Barn- och ungdomsverksamheterna består av korttidshem samt fritidsverksamhet på högstadiet och gymnasiet. PERSONLIG ASSISTANS/LEDSAGARE/AVLÖSARE Som personlig assistent jobbar du i personens hem och dina arbetsuppgifter utgår från den enskildes önskemål och behov. Arbetsuppgifterna kan bland annat innebära medicinska insatser, personlig omvårdnad, praktiska sysslor, fritidsaktiviteter och sociala kontakter. Som ledsagare möjliggör du för personer med funktionsnedsättning att kunna delta i samhällslivet och ägna sig åt fritidsaktiviteter. Som avlösare tar du tillfälligt över tillsyn och omvårdnad i ett barn/ungdoms eller vuxens hem för att ge föräldrar eller partner avlastning, återhämtning och möjlighet att genomföra egna aktiviteter. DAGLIG VERKSAMHET Som stödassistent eller stödpersonal stödjer du den enskilde att utvecklas genom meningsfull sysselsättning, pedagogiska metoder och ett salutogent förhållningssätt. Daglig verksamhet har ett brett utbud av olika verksamheter, en del är integrerade i företag, förvaltningar och föreningar. Arbetet är dagtid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är ansvarsfull, trygg och flexibel. Du har lätt för att skapa relationer och är uppmärksam och lyhörd mot andra. Du trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Det är meriterande om du har kunskap eller tidigare erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsvariationer, barn och ungdomar, omvårdnadsarbete, pedagogik eller TAKK/AKK. Det är viktigt att du har tillräckligt goda fysiska förutsättningar för att klara av de arbetsuppgifter arbetet innebär. Att kunna prata och skriva på svenska är ett krav eftersom du i arbetet behöver kommunicera med olika personer och föra social dokumentation. För att kunna arbeta som stödassistent eller stödpersonal i en barn- och ungdomsverksamhet samt inom personlig assistans behöver du lämna in ett utdrag ur belastningsregistret. Du ansöker själv om det via polisens hemsida. Utdraget heter "Arbete med barn med funktionsnedsättning". Ansök gärna om utdraget från belastningsregistret redan när du gör din ansökan. Du behöver inte bifoga något personligt brev i din ansökan.

Anställningen

Omfattning:
Heltid / deltid
Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Tillträde:
Arbetstiden är schemalagd dag, kväll och helg. Journatt och vaken natt förekommer. Vi anställer löpande, vänta därför inte med din ansökan!
Antal tjänster
50

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-09-30
Referensnummer:
Hösten -24 b
Ansök Här

Kontakt

Camilla Berglund
Rekryteringskonsult
0910-73 50 00
Helen Abrahamsson
Rekryteringskonsult
0910-73 50 00
Maria Lövgren Lindqvist
Rekryteringskonsult
0910-73 50 00
Therese Bergvall
Rekryteringskonsult
0910-73 50 00

Övrig information

Socialkontorets medarbetare ger vård, omsorg och stöd till människor i hela Skellefteå. De kan vara äldre, människor med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning eller enskilda och familjer i behov av särskilt stöd under en period. Vår verksamhet finns runt om i hela kommunen och hos oss finns specialister inom flera områden inom vård, omsorg, kost, stöd och aktivering för funktionsnedsatta, missbruksvård, familjerådgivning och mycket mer. Med empati, kunskap och engagemang bidrar socialkontoret till att skapa ett Skellefteå där alla får plats. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se

Senast uppdaterad: