Tillbaka till sökresultatet

Vikariat inom socialpsykiatri

Socialkontoret

Om arbetsplatsen

I Skellefteå kommun jobbar vi tillsammans över gränserna, i en arbetskultur som präglas av en ovanligt stark framtidstro. Vi söker nu dig som vill ingå i arbetslag där vi jobbar mest av allt för andra - men även för varandra. Skellefteå förbereder sig på att växa rejält de närmaste åren. Med fler människor ökar också behovet av god vård här strävar vi efter att alla ska kunna leva livet bäst möjligt med rätt omvårdnad. Socialpsykiatrin erbjuder personer med psykisk ohälsa, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar eller lindrig utvecklingsstörning stöd i olika former. Det kan vara i ordinärt boende där vi stöttar personen i sitt egna hem eller i bostad med särskild service vilket är i våra servicehus eller boenden. I Skellefteå kommun gör du verklig skillnad för alla som bor och verkar här. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som stödassistent eller stödpersonal är du en del av personers väg tillbaka till ett självständigt liv. Du planerar tillsammans med personen vilka åtgärder som behövs för att få ett fungerande vardagsliv och arbetar målinriktat med ett återhämtningsperspektiv. Det kan handla om att skapa och träna in rutiner, att ta sociala kontakter eller fritidsaktiviteter. Arbetet innebär samarbete med närstående, resurspersoner och andra arbetsgrupper. För oss är det viktigt att du känner dig trygg i arbetet och vi erbjuder därför introduktion som anpassas utifrån dina förutsättningar och tidigare erfarenheter. Arbetstiden är schemalagd dag, kväll och helg. Även journatt och vaken natt förekommer. För oss är det viktigt att arbetstiden fungerar både för dig och för verksamheten. Vi försöker därför vara flexibla när det kommer till schemaplanering.

Kvalifikationer

Vi söker personer med olika erfarenheter och bakgrunder. Till stödpersonal söker vi dig som kanske inte hunnit skaffa dig så mycket erfarenhet, men som lockas av att arbeta med människor. Vi söker även dig som studerar eller vill studera till polis, socionom, psykolog eller beteendevetare. För att anställas som stödassistent behöver du ha utbildning inom vård och omsorg eller barn och fritid med inriktning mot pedagogiskt eller socialt arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med personer med olika funktionsvariationer eller psykisk ohälsa samt har erfarenhet av omvårdnad och socialt arbete utifrån individens behov. I arbetet behöver du med ett stort intresse, vilja och engagemang kunna se det friska hos människor och tillvarata samt utveckla deras förmågor. Du har ett intresse av att arbeta med olika kommunikationsstrategier och har ett lugnt och tryggt förhållningssätt. Arbetet kräver att du är uppmärksam och lyhörd samt att du trivs med att både arbeta självständigt och i samarbete med andra. Det krävs att du har fyllt 18 år för att arbeta inom vår verksamhet. Det är viktigt att du har tillräckligt goda fysiska förutsättningar för att klara av de arbetsuppgifter arbetet innebär. Att kunna prata och skriva på svenska är även ett krav eftersom du kommer att föra social dokumentation samt kommunicera med person, närstående och kollegor.

Anställningen

Omfattning:
Heltid / deltid
Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Tillträde:
Du behöver inte bifoga något personligt brev i din ansökan. Vi anställer löpande, vänta därför inte med din ansökan!
Antal tjänster
20

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-09-30
Referensnummer:
Hösten -24 d
Ansök Här

Kontakt

Camilla Berglund
Rekryteringskonsult
0910-73 50 00
Helen Abrahamsson
Rekryteringskonsult
0910-73 50 00
Maria Lövgren Lindqvist
Rekryteringskonsult
0910-73 50 00
Therese Bergvall
Rekryteringskonsult
0910-73 50 00

Övrig information

Socialkontorets medarbetare ger vård, omsorg och stöd till människor i hela Skellefteå. De kan vara äldre, människor med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning eller enskilda och familjer i behov av särskilt stöd under en period. Vår verksamhet finns runt om i hela kommunen och hos oss finns specialister inom flera områden inom vård, omsorg, kost, stöd och aktivering för funktionsnedsatta, missbruksvård, familjerådgivning och mycket mer. Med empati, kunskap och engagemang bidrar socialkontoret till att skapa ett Skellefteå där alla får plats. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se

Senast uppdaterad: