Tillbaka till sökresultatet

Projektledare för konstfestivalen Wallstreet 2025

Kultur- och fritidskontoret

Om arbetsplatsen

Skellefteå kommun växer snabbt och frågor som rör kultur och fritid blir allt viktigare för såväl platsens attraktionskraft som för folkhälsan och individers möjlighet till utveckling. Nu söker vi en projektledare som ska vara med och driva ett antal spännande konstprojekt under en 2-årsperiod. Konstens betydelse för Skellefteås samhällsomvandling är stor och vi satsar nu på ett antal spännande konstprojekt där vi söker en projektledare som med sitt intresse för konst, sitt driv och sitt engagemang ska leda Wallstreet Festival 2025, ge fokus på konstens plats i Society Expo 2026 och delta från kommunens sida i Arctic Design Center.

Arbetsuppgifter

Skellefteå ska under 2025 delta i konstfestivalen Wallstreet Festival som genomförs på ett antal olika platser i landet. Det innebär en samverkan mellan privata och offentliga aktörer för att bidra till platsens utveckling. Din roll förutom att leda projektets alla faser är att möta externa parter och väcka intresse att investera ekonomiskt i projektet. Under 2026 bjuder Skellefteå in världen till Society Expo för att visa hur vi tagit oss an den exceptionella samhällsomvandling som kommunen just nu går igenom. Även här har konsten en central roll och det ligger på ditt ansvar att driva den delen i projektet. Under samma period kommer du att vara kommunens förlängda arm in i projektet Arctic design Center. Läs mera om de kreativa projekten på nedanstående länkar: www.wallstreetfestival.se www.se26.se www.arcticdesigncenter.se Du kommer att tillhöra en enhet vars uppdrag är att bidra till att konstformerna tar plats, utmanar och berör. Vidare ska enheten bidra till ett rikt utbud av kulturverksamhet samt att kreativitet, mångfald och konstnärlig kvalitet präglar samhällets utveckling. Barns och ungas rätt till kultur uppmärksammas särskilt.

Kvalifikationer

Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att driva projekt eller verksamhet i liknande omfattning och struktur. Du måste kunna hålla tidplaner för flera olika projektdelar samtidigt och hjälpa andra att hålla fokus på målet. Du ska ha god förmåga att skapa livskraftiga relationer och få saker att hända med olika aktörer. Konstvetenskap och arbete med offentlig konst är meriterande, såväl som erfarenhet att samverka mellan offentlig och privat sektor. Språkliga kunskaper som gör att du kan kommunicera väl på svenska och engelska är viktigt för denna roll. B-körkort är ett krav för denna tjänst.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Tillträde:
Urval sker löpande under processen. Projektanställning 2 år. Tillträde enligt överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-04-09
Referensnummer:
385543
Ansök Här

Kontakt

Susanne Sinclair
Avdelningschef
Maria Jonsson
HR-partner, inriktning rekrytering
0910 - 73 50 00

Fackliga företrädare

Susanne Oderth
Vision
0910-73 50 00
Anna-Karin Knutsson Eriksson
SACO

Övrig information

--

Senast uppdaterad: