Tillbaka till sökresultatet

Enhetschef barn och unga utredning

Individ- och familjeomsorg

Om arbetsplatsen

Vi söker en enhetschef till individ- och familjeomsorgen som vill, kan och vågar leda verksamheten in i framtiden. Vi behöver möta morgondagens behov och förutsättningar redan idag. Det ställer stora krav på bland annat kompetensutveckling, digitalisering och tillitsbaserad styrning och ledning. Socialkontoret är kommunens största förvaltning. En av förvaltningens avdelningar är individ- och familjeomsorgen som arbetar med stöd till barn, unga och deras familjer. Avdelningen arbetar även med stöd och behandling till vuxna inom öppenvård, försörjning samt arbetsrehabilitering och sysselsättning inom Solkraft. Inom avdelningen finns även flyktingmottagning och mottagning av ensamkommande barn. Verksamheten barn och unga utredning ansvarar för myndighetsutövning och handläggning av ansökningar och anmälningar gällande barn och unga, 0-20 år, och deras familjer med utredning, insats och uppföljning, vilket även omfattar föredragande i förvaltningsdomstol. I verksamheten ingår även avdelningens enhet för Familjerätt som erbjuder samarbetssamtal och handlägger utredning avseende vårdnad, boende och umgänge.

Arbetsuppgifter

Som chef för en utredande enhet leder, fördelar och handleder du i det dagliga arbetet, du har personal- och arbetsmiljöansvar. Du ansvarar för samordning, uppföljning och ekonomi. Du är direkt underställd verksamhetschef och ingår i ledningsgruppen för barn och unga utredning vars gemensamma uppdrag är att leda avdelningens utveckling och utmaningar i samspel med andra ledare för att nå Socialnämndens och avdelningens övergripande mål. Du driver utvecklingen av det sociala arbetet och verksamhetens uppdrag och arbetar med att se till att verksamheten tar de nödvändiga stegen från nuläge till nytt läge, bland annat genom samverkan, samskapande och att samnyttja kompetens för framtiden. Du har ansvar för att se till att samverkan fungerar. Genom att nyttja resurserna där de behövs som bäst ser du till att vi kan göra skillnad för dem vi är till för.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning och har erfarenhet av utredningsarbete inom barn och unga. Har du chefs- eller ledarerfarenhet är det meriterande. Det är även meriterande om du har kunskap om vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation. För att trivas i rollen är det viktigt att du drivs av utmaningar och har förmågan att stimulera, engagera och motivera medarbetare till förnyelse och utveckling. Detta uppnår du genom att vara ett gott föredöme, ge stöd, hantera konflikter samt att uppmuntra till delaktighet och kreativitet. Det är naturligt för dig att jobba med ett coachande och tillitsbaserat ledarskap, med en tro på individens egna förmågor. För rollen krävs att du är en lagspelare som kan ta egna beslut och initiativ när situationen så kräver. Du är professionell, skapar engagemang och medleder ansvarstagande medarbetare. Du är framsynt, kvalitetsmedveten och omvärldsorienterad och ser till att mål, mandat och arbetsuppgifter är tydliga för dina medarbetare, så att ni tillsammans effektivt når verksamhetens uppsatta mål. För denna tjänst krävs B-körkort.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Datum för tillträde saknas
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-05-29
Referensnummer:
C139745/2023
Ansök Här

Kontakt

Vida Tavakoli
Verksamhetschef
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Erik Nyström
SSR
0910-73 50 00
Hannah Edwall
Vision
0910-73 50 00

Övrig information

Socialkontorets medarbetare ger vård, omsorg och stöd till människor i hela Skellefteå. De kan vara äldre, människor med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning eller enskilda och familjer i behov av särskilt stöd under en period. Vår verksamhet finns runt om i hela kommunen och hos oss finns specialister inom flera områden inom vård, omsorg, kost, stöd och aktivering för funktionsnedsatta, missbruksvård, familjerådgivning och mycket mer. Med empati, kunskap och engagemang bidrar socialkontoret till att skapa ett Skellefteå där alla får plats. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se