Tillbaka till sökresultatet

Stödassistent, fritids- och kulturbankens dagliga verksamhet

Skellefteå kommun

Om arbetsplatsen

Vi söker nu en stödassistent på projektanställning till Kultur- och fritidsbankens dagliga verksamhet, som vill ingå i arbetslag där vi jobbar mest av allt för andra men även för varandra. På daglig verksamhet skapar vi tillsammans en meningsfull sysselsättning för personer med funktionsnedsättning. Målet med insatsen är att utveckla den enskilde, och dennes möjlighet till arbete på kortare och längre sikt. Det gör vi bland annat genom att samarbeta med företag, förvaltningar och föreningar. Verksamheten är en ny integrerad daglig verksamhet på Fritidsbanken i Skellefteå. Fritisbanken drivs som ett projekt av Fritidsförvaltningen. Projektet sträcker sig året ut, förhoppningen är att det nu ska permanentas, men det är i dagsläget inte klart. Fritidsbanken samlar in fritidsartiklar och lånar ut till allmänheten. Vårt uppdrag blir att tillsammans ta hand om utlånad utrustning och förbereda för nästa utlån. Men även andra arbetsuppgifter förekommer. Arbetet innehåller olika fysisk arbetsmoment relaterade till personernas behov och intressen. Vi håller till på fritidsbankens butik men arbetsgruppen har även en närliggande lokal.

Arbetsuppgifter

Genom kunskap om fysiska, psykiska och intellektuella funktionsnedsättningar ska du på ett varierat och professionellt sätt bemöta, stödja och hjälpa utifrån den enskildes önskemål och behov. Arbetet sker utifrån utarbetade genomförandeplaner och med tydliggörande pedagogik och innebär samarbete med närstående, resurspersoner och andra arbetsgrupper. Till arbetsuppgifterna hör även att individuellt anpassa, planera och dokumentera aktiviteter i vardagen, samt att utveckla metoder för att stödja arbetet med individuella mål i genomförandeplaner. Vi arbetar salutogent, vilket innebär att stödanvändaren/brukaren får möjlighet att göra det den är bra på och får det stöd den behöver för att utveckla sina förmågor

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller barn- och fritidsprogrammet med inriktning mot personer med särskilda behov eller annan lämplig utbildning. Du har kunskap och förståelse för funktionsnedsättningar och dess påverkan på individen. Som person är du trygg i dig själv och van att ta ansvar och lösa olika situationer som uppstår. Du är flexibel och trygg i det pedagogiska och motiverande arbetet som ofta bedrivs med dig själv som redskap. Du ser problem som utmaningar och ser lösningar istället för hinder. I ditt arbete har du ett hälsofrämjande förhållningssätt och ser det friska genom att tillvarata samt utveckla personens förmågor. Du har kunskap och intresse av att arbeta pedagogiskt samt har god kommunikationsförmåga. Du trivs med att arbeta självständigt och även tillsammans med andra. Arbetet innehåller olika fysiska arbetsmoment relaterade till personernas behov och intressen och därför behöver du ha en god fysisk hälsa.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Tillträde:
Snarast efter överenskommelse.
Antal tjänster
2

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-3-31
Referensnummer:
C129839/2023
Ansök Här

Kontakt

Annika Wennerström
Enhetschef SSF
0910-73 50 00

Övrig information

Projektanställning.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: