Tillbaka till sökresultatet

IAM-specialist

Support och lokaler

Om arbetsplatsen

Skellefteå växer som aldrig förr och våra ambitioner är höga. Nya tekniska trender tillsammans med en kraftig tillväxt av digitala tjänster i samhället gör detta till en spännande tid att arbeta hos oss. IT och verksamhetsutveckling arbetar för att digitaliseringen ska bidra till ett Skellefteå för alla, vilket innebär att vi skapar värde för medborgare och kommunens verksamhet genom att leverera helhetslösningar. Traditionella gränser mellan IT och verksamhet löses upp, där vi med hjälp av ny teknik fokuserar på gemensam problemlösning, verksamhetsutveckling och effektiva lösningar. Vi söker nu en IAM-specialist till vårt team! IT- och verksamhetsutveckling är en del av förvaltningen Support och lokaler, som är kommunens interna servicecenter. Avdelningen gör just nu stora satsningar med att möta medborgarnas och verksamheternas behov av digitalisering. Vi eftersträvar kvalitet i allt vi gör samt ser till att driva vårt arbete med fokus på prioritet och kundnytta. Här kan du läsa mer om vår verksamhet: https://skelleftea.se/itjobb I Skellefteå kommun har vi en tillitsbaserad ledning och styrning, vilket innebär att vi lägger stor vikt vid att skapa en arbetsplats där alla känner sig trygga och bekväma att bidra med sin kompetens. Som medarbetare hos oss får du dessutom jobba i en av kommunens mest innovativa och centrala arbetsmiljöer, en aktivitetsbaserad arbetsplats som är utformad för att möta dig och dina behov. För oss är det viktigt med en balans mellan jobb, familjeliv och fritid.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i vårt erfarna IAM- team som arbetar för att skydda identiteter, användare och åtkomstkontroll i våra system. Vi är en viktig del av IT- och verksamhetsutvecklingsavdelningen och vårt mål är att säkerställa att våra system och användare skyddas på ett säkert och effektivt sätt. Vi arbetar aktivt med att implementera och förbättra säkerhetsrutiner för autentisering och åtkomstkontroll, skapa och upprätthålla behörighetsstrukturer samt hantera identitets- och accesshanteringssystem och andra relaterade verktyg med fokus på säkerhet och att möta verksamheternas behov. Vi arbetar ständigt för att utveckla och implementera identitets- och säkerhetslösningar som skyddar våra system och användare mot eventuella hot och säkerhetsrisker. Skellefteå kommun är väl rustade för att hantera den moderna IT-miljö som vi befinner oss i, och vi är engagerade i att hålla våra kommunens medarbetare skyddade och trygga. Vi värdesätter vårat samarbete med förvaltningarna inom kommunen och vi arbetar hårt för att erbjuda högkvalitativa lösningar som möjliggör samtidigt som de kan känna sig trygga.

Kvalifikationer

Vi tror att du har en gedigen bakgrund inom IT, är väl bekant med IAM-lösningar. Av nedan önskelista kan du ha lite eller mycket erfarenhet eller intresse. Är du i branschen så vet du redan att det inte finns en perfekt bruttolista av kompetenser utan att det handlar om att matcha intresse och erfarenhet i teamet. Vi ser gärna att du har: Erfarenhet som arkitekt/infrastrukturexpert kring on-prem och molnlösningar, gärna med fokus på IAM-lösningar. Du har kunskap om inloggningslösningar och den bakomliggande tekniken som MIM, LDAP, KERBEROS, SAML, OpenID Connect, federerade identiteter och PKI, har kompetens och intresse för informationssäkerhet. Erfarenhet av att hantera identitets- och accesshanteringssystem som Active Directory, ADFS, Azure AD eller liknande samt har en god kommunikationsförmåga på svenska och engelska.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Snarast efter överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-06-19
Referensnummer:
C131663/2023
Ansök Här

Kontakt

Fredrik Wallerström
Enhetschef
0910 - 73 50 00
Mimmi Leandersson
HR- partner, Rekryteringscenter
0910 - 73 50 00

Övrig information

Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se