Tillbaka till sökresultatet

Specialistundersköterska, Skellefteå korttidscentra

Skellefteå kommun

Om arbetsplatsen

Skellefteå förbereder sig på att växa rejält de närmaste åren. Med fler människor ökar också behovet av god vård, här strävar vi efter att alla ska kunna leva livet, hela livet. Vi söker nu en specialistundersköterska. Tjänstgöring sker främst dagtid med viss kvälls- och helgtjänstgöring. Skellefteå Korttidscentra är mer än bara en korttidsverksamhet. De som kommer till oss har ett förändrat vårdbehov, vilket innebär en mer kvalificerad vård och omsorg. Vilket leder till att du som specialistundersköterska har ett nära samarbete med sjuksköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut och läkare. Tillsammans utgör ni ett team runt individ och anhöriga. Vid återkommande korttidsvistelse vistas individen periodvis på korttidsplats och däremellan i hemmet. Korttidsvistelse är ett stöd till anhöriga som vårdar sin närstående i hemmet. En av enheterna erbjuder återkommande korttidsvistelse årets alla dagar och en av enheterna erbjuder måndag till fredag, vilket innebär att personal från enheten arbetar som resurs på övriga enheter under helgerna. Skellefteå Korttidscentra har även två enheter med utredningsplatser, vid utredning vistas individen på SKC under en begränsad tid. Utredningsarbetet består av observationer och dokumentation av individens vardagliga liv för att kartlägga eventuellt behov av stöd. Utifrån individens behov tillämpas rehabiliterande åtgärder med målsättningen att individen ska återgå till ordinärt boende. Arbetet på Skellefteå korttidscentra är varierande, utvecklande och du kommer att ges möjlighet att både bredda och växa i din kompetens som specialistundersköterska. Här blir du en del av ett arbetslag där ingen dag är den andra lik och där vi jobbar mest av allt för andra- men även för varandra.

Arbetsuppgifter

På Skellefteå korttidscentra har vi ett ständigt inflöde av nya vårdtagare med variation gällande individens behov. Arbetet består utöver omvårdnadsarbete, av utredningar, återkommande korttidsvistelse och palliativ vård i samarbete med rehab- och sjukskötersketeam. Som specialistundersköterska kommer du främst arbeta på återkommande enheterna. Du kommer delvis arbeta med sedvanligt omvårdnadsarbete på enheterna samt ansvara för arbetsuppgifter som är mer specificerade för rollen som specialistundersköterska. Bland annat innebär det att bidra till ett rehabiliterande synsätt i arbetsgrupperna, huvudansvar vid inskrivningar samt planera och hålla i aktiviteter för individerna som vistas hos oss. Du kommer även ha ett övergripande ansvar för att handleda timvikarier, ansvara för inskolningar, delta på vikarieträffar och hålla i anhörigutbildningar. På arbetsplatsträffar informera sina kollegor om sitt uppdrag samt dela kunskap inom relevant verksamhetsområde. Du kommer stötta kollegor i bland annat BPSD-arbetet, planeringsprocessen, årsplaneringen samt ha utökat ansvar för inskrivningar. Uppdraget kan komma att förändras över tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning som specialiserad undersköterska med inriktning mot arbete med kognitiva sjukdomar och funktionsnedsättningar samt har erfarenhet av att arbeta med äldre med kognitiva sjukdomar. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av att handleda andra och få personer att växa. Du har god vana av dokumentation och journalföring samt trivs med omväxlande arbete och att arbeta i team där vi tillsammans gör skillnad för andra. I ditt arbete är du professionell och känner ett starkt engagemang för rehabilitering och personcentrerad omvårdnad. Du har en människosyn där du värderar alla människors lika värde och rättigheter. Du har även lätt för att planera, organisera och dokumentera. Som person är du lyhörd och visar respekt för både vårdtagare, anhöriga och kollegor. Du kan anpassa ditt sätt beroende på vad situationen kräver och besitter en god pedagogisk förmåga. Att få bidra med din kunskap, lyssna in andras tankar och se andra utvecklas är någonting du trivs med.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde: snarast efter överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-06-01
Referensnummer:
C141922/2023
Ansök Här

Kontakt

Lisa Edberg
Enhetschef, vård och omsorg
0910-73 50 00
Therese Sjöberg
Enhetschef, vård och omsorg
0910-73 50 00
Julia Eriksson
HR-partner, Rekryteringscenter
0910-73 50 00

Övrig information

--

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se