Tillbaka till sökresultatet

HR-specialist till Samhällsbyggnadsförvaltningen

Samhällsbyggnad

Om arbetsplatsen

I Skellefteå händer det mycket nu. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Det byggs och planeras som aldrig förr. Nya bostäder, etableringar och planer tar form. Vi tror att mycket kommer att vara annorlunda om bara några år. Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by. Det är inte tvärenkelt. Prioriteringar av tid, kompetens och engagemang är sällan det. Men vi kan lova att det alltid kommer att vara värt det. För att möta samhällsomvandlingen och de utmaningar vi står inför stärker vi upp vårt HR team på Samhällsbyggnadsförvaltningen. Vi söker därför en engagerad HR-specialist som brinner för HR-frågor och kompetensförsörjning. Här blir du en del av ett litet tajt HR-team med bred kompetens och mycket god stämning som driver HR-arbetet på Samhällsbyggnadsförvaltningen. Teamet består av arbetsmiljöingenjör, HR-specialist och personaladministratör. Vi gör skillnad, varje dag, för hela Skellefteå. Välkommen att bli en av oss!

Arbetsuppgifter

Som HR-specialist kommer du dels att agera som verksamhetsnära, konsultativt chefsstöd för förvaltningens chefer och dels arbeta övergripande med förvaltningens kompetensförsörjningsfrågor. Du kommer att ha ett nära samarbete med förvaltningens chefer och HR-funktioner både inom förvaltningen och på kommunövergripande nivå. Som chefsstöd arbetar du inom HR-områden som arbetsrätt, rehabilitering, verksamhetsplanering och arbetsmiljö med fokus på psykosocial arbetsmiljö. Du representerar samhällsbyggnadsförvaltningen i kompetensförsörjningsfrågor. Det innebär även uppdraget att bryta ner den kommunövergripande kompetensförsörjningsplanen och omsätta den till förvaltningsnivå. Din arbetsplats kommer att vara Svalan och Östra navet samt besök på andra arbetsställen i kommunen där vi bedriver verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen med HR-inriktning och erfarenhet av arbete som konsultativt chefsstöd med olika HR-frågor/processer, antingen som HR-stöd inom en organisation eller som konsult. Du har erfarenhet av arbete inom en stor organisation och har grundläggande kunskaper inom arbetsrätt. Kanske har du tidigare arbetat med att leda och driva projekt eller uppdrag. Som person är du lyhörd och trygg. Du har förmåga att lyfta blicken, se helheter och komma med nya idéer och angreppsätt. Du är duktig på att kommunicera både muntligt och skriftligt samtidigt som du är bekväm med att prata inför grupper. Det är även viktigt att du har erfarenhet av individuella samtal. Då rollen innebär stora krav på självledarskap och flexibilitet är det viktigt att du trivs med att lägga upp en egen struktur för ditt arbete, samtidigt som du är lyhörd och anpassar dig utifrån verksamhetens behov. Att bidra till ett gott samarbete och förmågan att skapa goda relationer faller sig naturligt för dig.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde efter överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-05-31
Referensnummer:
C140198/2023
Ansök Här

Kontakt

Jenny Holmberg
Funktionschef HR
0910-73 50 00

Övrig information

Samhällsbyggnad ser till att gator och torg, samhällen och bostadsområden fungerar så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. Uppdraget omfattar planering, rådgivning, tillsyn och en hel del långsiktiga utvecklingsfrågor med koppling till fysisk planering, gator och parker, transport och service, räddningstjänst, sotning samt vatten och avfall. Med teknik av god kvalitet och mångfald, både sett till verksamhetsområden, personal och teknisk utveckling, gör vi ett växande Skellefteå möjligt. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se