Tillbaka till sökresultatet

Förhandlare

Support och lokaler

Om arbetsplatsen

Personalsupport är kommunens gemensamma resurs för personal, förhandling och lönefrågor. Tillsammans med personalchef, förvaltningarnas HR funktioner och Kommunhälsan, har avdelningens fyra enheter i uppdrag att kvalitetssäkra, vidareutveckla och effektivisera våra HR processer. I rollen som förhandlare är du direkt underställd Personalsupports avdelningschef. Dina närmaste kollegor är en arbetsrättsjurist, två förhandlare och en HR Koordinator. Tillsammans med dina kollegor och medarbetare från andra avdelningar har du din arbetsplats i den aktivitetsbaserade delen av stadshuset. Vi är stolta över att en av våra förhandlare fått förtroende att anta nya utmaningar och söker därför en ny kollega/förhandlare.

Arbetsuppgifter

Huvuduppdraget är att genom ett konsultativt, värdegrunds och tillitsbaserat förhållningssätt, ge arbetsrättsligt stöd till chefer och HR specialister. Som förhandlare kvalitetssäkrar du kommunens HR-processer genom att säkerställa arbetsrättsliga processer, tillämpning och tolkning av lagar och avtal. Du genomför överläggningar, förhandlingar och kollektivavtalsförhandlingar. Du förväntas omvärldsbevaka och hålla dig uppdaterad inom området och kommunicera aktualiteter. Rollen innebär även att du planerar och genomför kompetensutvecklingsinsatser inom arbetsrättsområdet samt utvecklar riktlinjer och utgöra stöd inom lönebildning och rehabiliteringsprocesser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tidigare har arbetat med förhandling och arbetsrättsliga frågor. Du har goda kunskaper om arbetsrätt, partsförhållande, lag och avtal och arbetsrättsliga förhandlingar. Vi ser gärna att du har högskoleutbildning som är relevant utifrån uppdraget, så som personalvetarexamen. Då du i rollen kommer att vara ett stöd för chefer och HR specialister behöver du även ha tillräckliga kunskaper inom generella personalfrågor, exempelvis rehabilitering, lönebildning etcetera. Du har erfarenhet och kunskap av att hålla i svåra samtal och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta utifrån ett konsultativt och coachande förhållningssätt. I ditt uppdrag är det viktigt att du har förmågan att vara tydlig, kan anpassa ditt sätt att kommunicera för att hitta framsynta lösningar och få med dig såväl medpart som motpart. Du behöver därför kunna utrycka dig väl i svenska i både tal och skrift. För rollen som förhandlare läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du är trygg och stabil i dig själv och har förmåga att vara lugn och behärskad även i pressade situationer. Du är självständig och duktig på att strukturera och driva ditt arbete framåt samtidigt som du har förmåga att samarbeta väl med olika personer och är inlyssnande, empatisk och tillitsfull i ditt bemötande. Vi ser det som meriterande och en tillgång i vår verksamhet om du har facklig bakgrund. Då du i din roll kommer att hantera olika digitala verktyg ser vi det som önskvärt att du har förmågan att snabbt sätta dig in i olika system och använder dem på ett effektivt och skickligt sätt. I denna rekrytering används arbetspsykologiska tester som en del av urvalsarbetet. För dig som går vidare från ett första urval kommer du då ges mer information om tester och upplägg.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Snarast efter överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-4-3
Referensnummer:
C125809/2023
Ansök Här

Kontakt

Birgitta Holmström
Avdelningschef
0910-73 50 00
Amanda Stenberg
Rekryteringskonsult
0910-73 50 00

Övrig information

Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: