Tillbaka till sökresultatet

Kulturskollärare, inriktning stråk/cello

Kultur- och fritidskontoret

Om arbetsplatsen

Kulturskolan ger barn och unga möjlighet att lära, utöva och uppleva olika kulturuttryck. Vi ger estetisk utbildning samt ett rikt och meningsfullt fritidsliv för barn och unga. Kulturskolan verkar för ett öppet samhälle genom delaktighet, gemenskap och integration. Kulturskolan i Skellefteå erbjuder dels kurser inom olika konstformer som till exempel dans, musik, media och teater men även kurser och aktiviteter inom andra konstuttryck i projektform eller i samarbete med externa aktörer som till exempel slöjd. Som kulturskollärare i Skellefteå kommer du att bli en viktig kugge i vårt utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifter

Skellefteå kulturskola söker en medarbetare som har kompetens att planera och genomföra undervisning på stråkinstrument, gärna cello. I arbetsuppgifterna ingår även orkester/ensembleledning samt musikundervisning i skolans lägre åldrar i samarbete med klassläraren. Utifrån dina kompetenser på eventuellt andra instrument kan undervisningen bedrivas på varierande sätt. Du kommer att ingå i ett arbetslag tillsammans med lärare som arbetar med olika konstnärliga uttryck såsom drama/teater, dans, media samt musik där ni tillsammans kommer planera och genomföra konserter, föreställningar och projekt. Arbete sker både på dag- och kvällstid. Tjänsten är en semesteranställning.

Kvalifikationer

För tjänsten gäller att du har högskoleutbildning med inriktning mot arbete i kulturskola alternativt en kombination av djupa ämneskunskaper kopplat med pedagogiskt förhållningssätt. Du har något stråkinstrumentinstrument som huvudinstrument, gärna cello, orkester/ensembleledning samt något/några biinstrument som du kan undervisa i. Kursverksamhetens innehåll kan till viss del anpassas efter den kompetens du själv innehar. Vi ser det som meriterande om du har praktisk erfarenhet av att arbeta med barngrupper där även barn med funktionsvariationer ingått. För att trivas hos oss behöver du kunna arbeta självständigt men även kunna samarbeta med andra. Du besitter en god samarbets- och initiativförmåga och trivs i en skapande miljö. Du är öppen och nyfiken och har ett konstnärligt driv och framför allt - du gillar mötet med barn och unga och att förmedla kulturglädje. Då alla tänkbara områden, även estetiska, går mot en riktning där digitala verktyg blir en naturlig del ser vi gärna att du har erfarenhet och intresse av att använda tekniken i ditt uppdrag. Du uppskattar en arbetsvardag som präglas av struktur och som är välorganiserad där du följer upp och utvärderar dina insatser för att kunna förfina och förbättra. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För att arbeta inom Kulturskolans verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. (Utdrag för arbete inom skola eller förskola, 442.5). Du beställer själv utdraget hos polisen på polisen.se.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande, vänta därför inte med din ansökan.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-06-12
Referensnummer:
C142030/2023
Ansök Här

Kontakt

Hanna Birath
Enhetschef
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Susanna Hedlund
Sveriges lärare
0910-73 50 00

Övrig information

Kultur- och fritidskontoret arbetar för att anläggningar, friluftsliv, fritidsgårdar, föreningsstöd, campingar och kultur- och biblioteksverksamhet ska fungera så bra som möjligt för alla som bor och verkar i hela Skellefteå. Verksamheten drivs hållbart och jämställt med fokus på hälsa, livsmiljö och samverkan. Vi har riktigt höga ambitioner och ska vara ledande inom vårt område. Bland annat utifrån syftet att bidra till att unga människor stannar kvar i eller flyttar till kommunen. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se