Tillbaka till sökresultatet

Stödassistent daglig verksamhet Mobacken

Skellefteå kommun

Om arbetsplatsen

Vi söker nu en stödassistent som vill ingå i ett arbetslag där vi jobbar mest av allt för andra – men även för varandra. Tillsammans arbetar vi för att andra ska få en vardag som funkar bättre. Varje dag för hela Skellefteå. Vårt uppdrag är att verkställa insatsen Daglig verksamhet enligt §9, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Målet med verksamheten är att stödanvändaren/brukaren ska ha möjlighet att vara självständig i vardagen, delaktig i samhället och ha valmöjlighet i livet. På daglig verksamhet skapar vi tillsammans en meningsfull sysselsättning för personer med funktionsnedsättning. Målet med insatsen är att utveckla den enskilde, och dennes möjlighet till arbete på kortare och längre sikt. Det gör vi bland annat genom att samarbeta med företag, förvaltningar och föreningar. Vi arbetar salutogent, vilket innebär att stödanvändaren/brukaren får möjlighet att göra det den är bra på och får det stöd den behöver för att utveckla sina förmågor. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Mobackens dagliga verksamhet är en nystartad verksamhet som riktar sig till personer som är i behov av ett lugn, en tydlighet men samtidigt ett växlande och intressant innehåll. Verksamheten är lokaliserad i två olika lokaler på samma tomt. Verksamheten består av 7-8 brukare och 6 medarbetare. Arbetet har sin skärningspunkt i att både möta personer med NPF -samt olika funktionsvariationer där du ska kunna fatta beslut i aktivt moment, reflektera över olika situationer -och tillsammans med övriga kollegor applicera relevant arbetssätt kring metod och strategier. En viktig del i arbetet är att händelser, kommunikation samt miljön ska göras meningsfull, begriplig och hanterbar för stödanvändaren. Mobackens dagliga verksamhet är en ny verksamhet som kommer starta upp under augusti 2023 Tjänsten innebär en tillsvidareanställning inom Daglig Verksamhet, i första hand ett graviditetsvikariat på Mobacken och sedan där behov finns inom verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller barn- och fritidsprogrammet med inriktning mot personer med särskilda behov eller annan lämplig utbildning. Du har kunskap och förståelse för funktionsnedsättningar och dess påverkan på individen. Som person är du trygg i dig själv och van att ta ansvar och lösa olika situationer som uppstår. Du är flexibel och trygg i det pedagogiska och motiverande arbetet som ofta bedrivs med dig själv som redskap. Du ser problem som utmaningar och ser lösningar i stället för hinder. Du planerar och genomför de dagliga aktiviteterna på ett professionellt sätt utifrån den enskildes individuella förutsättningar och behov, utifrån kända och beprövade metoder. Till arbetsuppgifterna hör även att individuellt anpassa, planera och dokumentera aktiviteter i vardagen, samt att utveckla metoder för att stödja arbetet med individuella mål i genomförandeplaner. Arbetet innehåller även olika fysiska arbetsmoment relaterade till personernas behov och intressen. Skellefteå kommun är finsk förvaltningskommun, det är därför meriterande om du kan finska. Eftersom bilkörning kan förekomma i arbetet så är B-körkort meriterande. Kan du dessutom teckenspråk så ser vi det som en tillgång i våra verksamheter.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Snarast enligt överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-06-05
Referensnummer:
C140824/2023
Ansök Här

Kontakt

Anna Jonsson
Enhetschef, SSF
0910-73 50 00

Övrig information

Socialkontorets medarbetare ger vård, omsorg och stöd till människor i hela Skellefteå. De kan vara äldre, människor med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning eller enskilda och familjer i behov av särskilt stöd under en period. Vår verksamhet finns runt om i hela kommunen och hos oss finns specialister inom flera områden inom vård, omsorg, kost, stöd och aktivering för funktionsnedsatta, missbruksvård, familjerådgivning och mycket mer. Med empati, kunskap och engagemang bidrar socialkontoret till att skapa ett Skellefteå där alla får plats. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se