Tillbaka till sökresultatet

Handläggare, serveringstillstånd

Samhällsbyggnad

Om arbetsplatsen

Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by. Lockas du av ett arbete där du får göra utredningar och analyser utifrån omfattande och komplexa underlag? Har du dessutom ett intresse för juridiska och ekonomiska frågor och har lätt för att samarbeta med andra? Bra! Sök då tjänsten som handläggare vid tillståndsenheten. Kom och gör Skellefteå tryggare tillsammans med oss! Tillståndsenheten består av 2-3 medarbetare och tillhör Konsument- och överförmyndarverksamheten som är en del av avdelningen miljö och hälsa på förvaltningen Samhällsbyggnad. Organisatoriskt är man närmast de kollegor i kommunen som utför överförmyndarverksamhet, konsumentvägledning, budget- och skuldrådgivning, bostadsanpassning och personligt ombud.

Arbetsuppgifter

Som handläggare på tillståndsenheten har du en central och viktig roll gällande tillstånd för att servera alkoholdrycker, sälja tobaksvaror och receptfria läkemedel. Du är med i hela processen från inkommen ansökan fram till beslut och utför även tillsyn i de verksamheter som fått tillstånd beviljade. Du ansvarar för att förklara processen, samla in och analysera underlag samt sammanställa remissvar från berörda instanser som exempelvis Skatteverket, Kronofogdemyndigheten och Polismyndigheten. Utifrån ett omfattande material inom flera olika områden genomför du utredningar och gör bedömningar med förslag till beslut som sammanställs i ett utredningsdokument. I vissa ärenden fattar du självständigt beslut, medan andra ärenden läggs fram för Bygg- och miljönämnden som därefter tar beslut. I uppdraget ingår även tillsyn av verksamheter som har ett befintligt tillstånd, för att säkerhetsställa att de följer de uppsatta regelverken. Vid yttre tillsyn åker du ut till verksamheterna och gör kontroller medan inre tillsyn innebär granskning av exempelvis ekonomi och ägarförhållanden. Yttre tillsyn kan innebära arbete på kvällar och helger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning som jurist, socionom, samhällsvetare och/eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Har du därtill utbildning inom affärs- och skattejuridik och/eller företagsekonomi är det meriterande. Tidigare erfarenhet av myndighetsutövning och offentligt utredningsarbete är också meriterande. Du har självklart god vana av att arbeta i digitala system. Som person kan du självständigt driva ditt arbete framåt för att leverera resultat, både vad gäller kvalitet och produktivitet. Du arbetar på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt sätt. Du kan prioritera mellan olika arbetsuppgifter och vara flexibel i din planering. För att framgångsrikt kunna genomföra utredningar behöver du ha god analytisk förmåga. Du kan noggrant analysera, bedöma och därefter dra väl genomtänkta slutsatser utifrån omfattande underlag. För att lyckas i rollen behöver du även vara tydlig i din kommunikation. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift och kan anpassa ditt språk till olika situationer, syften och mottagare. I denna roll kommer du möta ett stort antal människor i olika åldrar och med olika bakgrunder - allt från privatpersoner och företagare till myndighetspersoner och politiker. God samarbetsförmåga är därför av största vikt. Du har lätt för att fokusera på kundens behov och värdesätter god kundtillfredsställelse.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-05-27
Referensnummer:
C137043/2023
Ansök Här

Kontakt

Jörgen Lindkvist
Verksamhetschef
0910 - 73 50 00
Lina Stålhös
HR-partner, Rekryteringscenter
0910-73 50 00

Övrig information

Samhällsbyggnad ser till att gator och torg, samhällen och bostadsområden fungerar så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. Uppdraget omfattar planering, rådgivning, tillsyn och en hel del långsiktiga utvecklingsfrågor med koppling till fysisk planering, gator och parker, transport och service, räddningstjänst, sotning samt vatten och avfall. Med teknik av god kvalitet och mångfald, både sett till verksamhetsområden, personal och teknisk utveckling, gör vi ett växande Skellefteå möjligt. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se