Tillbaka till sökresultatet

Projektmedarbetare - konstsekreterare

Kultur- och fritidskontoret

Om arbetsplatsen

Skellefteå kommuns konstpolicy slår fast att konst, arkitektur och kulturarv ska prägla flera politikområden och bidra till bra miljöer för människor att leva i. Skellefteå kommun strävar efter att konstnärlig gestaltning ska vara en självklar del av vår gemensamma livsmiljö. Visionen med den offentliga konsten är att den ska bidra till att öka intresset och förståelsen för konst samt främja allas möjlighet till konstupplevelser och inspirera till egen utveckling. Syftet är också att medverka till att utveckla samspelet mellan konst, plats och identitet. Att integrera konst i det offentliga rummet där alla, oavsett vem man är eller hur man lever, ska ha möjlighet att uppleva konst i sin närmiljö är en demokratisk rättighet. Nu söker vi en projektmedarbetare med den viktiga uppgiften att projektleda den konstnärliga gestaltningen av det offentliga rummet i Skellefteå kommun. Tjänsten är placerad vid Skellefteå konsthall som är en verksamhet under Konst och kulturenheten, Kultur och biblioteksavdelningen. Du arbetar i nära dialog med konstintendent för Skellefteå konsthall och samverkar med medarbetare inom främst Skellefteå konsthall, kultur och biblioteksavdelningen, Support och lokaler samt Samhällsbyggnad samt kommer att representera kultur och fritidsförvaltningen i olika arbetsgrupper inom Skellefteå kommun. Urval och intervjuer kan komma att göras löpande, så vänta inte med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som konstprojektmedarbetare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter framtagning av uppdragsbeskrivning, planering och upphandling av offentlig gestaltning samt projektledning. Du kommer att vara representant för konsten och sammankallande i de referensgrupper som bildas för varje byggprojekt av brukare, byggherrar och arkitekter där din roll är att se till att konstprojektet genomförs och vara en länk mellan konstnär och uppdragsgivare. I uppdraget ingår också att öka kunskap och förståelse för gestaltning av människors livsmiljöer så att detta omsätts tidigt i planeringsarbete och löpande i byggprocesserna samt verka för att konsten tar en aktiv och självklar plats i stadens samhällsplanering. I uppdraget ingår även att, i samarbete med övriga medverkande förvaltningar, utveckla riktlinjer och rutiner för arbete kring offentlig gestaltning. Du ansvarar för sekreterarskap till nämnd samt koordination av den konstnärliga gestaltningsprocessen mot konstnärer, brukare, arkitekter och byggherrar. Du kommer även att vara representant för Skellefteå kommun i Norrbotniaprojektet där din roll blir att representera konsten för Skellefteå kommun. I samarbete med relevanta förvaltningar/bolag och i dialog med invånare ansvarar du för att utveckla arbetet med stadens gestaltade livsmiljöer enligt målen i kommunens kulturprogram och konstpolicy. I tjänsten ingår att genom olika medier tillgängliggöra arbetet med den offentliga konsten. Du kommer även i vissa fall leda mindre projekt som handlar om att göra en åtgärdsplan för äldre verk i behov av reparation eller eventuell flytt av konstverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av projektledning och samverkansarbeten inom offentlig konst, samt erfarenhet av upphandling och processer. Du behöver kunna läsa och förstå bygghandlingar som ritningar, renderingar, tidplan och budget. Har du arbetat med liknande uppdrag tidigare är det meriterande. Vi tror att du har en konsthögskoleutbildning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du har god kännedom om såväl den samtida konsten som konsthistorien, samt om olika konstnärliga tekniker och dess tillämpning. Du har god branschkännedom samt förståelse och intresse för konstens roll i samhället. För att lyckas i rollen behöver du kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Då du behöver kunna förflytta dig med bil är körkort B ett krav. Har du erfarenhet av framtagande av konstprogram och curatoriell strategi och vision är det meriterande. Om du dessutom har erfarenhet av budgetansvar är det meriterande. Som person är du samarbetsorienterad och har förmågan att anta ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du är vetgirig och ser till att hålla dig uppdaterad inom din profession. Omvärldsbevakning faller sig naturligt för dig. Vidare är du analytisk och har förmågan att finna logik och samband i komplex miljö.

Anställningen

Omfattning:
Deltid
Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Tillträde:
Tillträde efter överenskommelse. Projektanställning 2 år. 50 % tjänstgöringsgrad.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-09-18
Referensnummer:
292878
Ansök Här

Kontakt

Berit Juvonen
enhetschef, Kultur och Bibliotek
0910-73 50 00
Terece Harrysson
HR- partner, rekryteringscenter
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Linnea Wikman
Vision
0910 - 73 50 00
Katarina Kling Löfbom
DIK
0910 - 73 50 00

Övrig information

Kultur- och fritidskontoret arbetar för att anläggningar, friluftsliv, fritidsgårdar, föreningsstöd, campingar och kultur- och biblioteksverksamhet ska fungera så bra som möjligt för alla som bor och verkar i hela Skellefteå. Verksamheten drivs hållbart och jämställt med fokus på hälsa, livsmiljö och samverkan. Vi har riktigt höga ambitioner och ska vara ledande inom vårt område. Bland annat utifrån syftet att bidra till att unga människor stannar kvar i eller flyttar till kommunen. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se