På Campus Skellefteå finns
det plats för fler smarta aktörer

Vill du vara på en plats där sammanhang är givet och där du ges chansen att växa och utvecklas. Då har du kommit rätt. Här ser vi det som en helhet med studenter, forskare, näringsliv och allmänhet som vill mötas på en plats som inspirerar, coachar och skapar förutsättningar.

Kunskapsnav för den gröna omställningen

Vi finns här för dig som söker ett bra sammanhang att bedriva och erbjuda utbildning. En plats för utveckling, samarbeten och kunskap. För studenter, forskare, näringsliv och allmänhet som vill mötas på en plats som inspirerar, coachar och skapar rätt förutsättningar att växa.

Vi vill göra det enkelt att etablera sig i en ny stad på ett nytt campus där vi är stolta över att kunna erbjuda bostadsgaranti för programstudenter, en aktiv fritid och ett expansivt näringsliv tillsammans med Innovativa miljöer & forskning.

Vi har ambitionen att erbjuda goda förutsättningar och se till så du landar mjukt och kan fortsätta växa. Här förklarar vi lite mer och är det inte tydligt nog är du alltid välkommen att kontakta oss så löser vi det tillsammans.

Erbjudande Utbildningsaktörer

Vårt campusområde, beläget 5 min promenad från Skellefteå centrum, har det mesta du behöver. Här finns Campushallen sport & fritid för studenter och personal, Campusrestaurang & Café, Campusbibliotek med kurslitteratur, grupprum och studentstöd. Ett Studentcentrum för aktiviteter, service och stöd till studenter och utbildningsanordnare. IT-support bokningsbara lokaler och för studenter, Campuspräst, TeXas stu-diecenter för studenter med särskilda behov. Här finns även studentbostäder. Dessutom servicevärdar, lokalvård och fastighetsskötsel på plats.

Vi erbjuder två olika paketerade hyresavtal till dig som bedriver utbildningsverksamhet på Campus Skellefteå. Ett för dig som vill ha ett eget kontor och ett för dig som behöver mellanlanda i vår touchdown mellan varven. I båda alternativen har du tillgång till så mycket mer fördelar och
blir en del av vår community. För information om hyresnivåer kontakta: campus@skelleftea.se

Kontorspaket

Ett eget, mindre, låsbart kontor med tillgång till touchdown i trevlig miljö och personallunch. Här kan du få tillgång till olika typer av fördelar och sammanhang. Här nedan ser du ett antal exempel på innehåll i erbjudandet.

 • Bokningsbara och utrustade Grupprum för studenter, klassrum/hybridmöten, konferensrum
 • Personallounge
 • Studenternas Lunchrum
 • SUNET-tillgång
 • Wifi på hela området
 • Passerkort med utökad tillgång till lokaler för lärare och studenter
 • Campus Skellefteås varumärke som stöd för kommunikation och rekrytering

Touchdownpaket

Som hyresgäst får du förutom tillgång till touchdown i trevlig miljö även tillgång till personallounch. För tillgång till personallounge finns olika nivåer av avtal. Se exempel nedan på fördelar.

 • Personallounge
 • Touchdown arbetsplatser
 • Studenternas Lunchrum
 • SUNET-tillgång
 • Wifi på hela området
 • Passerkort med utökad tillgång till lokaler för lärare och studenter
 • Campus Skellefteås varumärke som stöd för kommunikation och rekrytering

Enkelt, trevlig och tryggt

Vi är ett härligt multicampus präglat av olika utbildninigsanordnare och andra aktörer som samsas och där vi lägger stor vikt av att erbjuda trevliga gemensamma miljöer, tjänster och service och samtidigt erbjuda en egen anpassade sfär.

 • Campushallen sport & fritid för studenter och personal
 • Campusrestaurang & Café
 • Campusbibliotek med kurslitteratur, grupprum och studentstöd
 • Studentcentrum för aktiviteter, service och stöd till studenter och utbildningsanordnare
 • IT-support bokningsbara lokaler och för studenter
 • Servicevärdar
 • Campuspräst, TeXas studiecenter för studenter med särskilda behov
 • Internationellt sammanhang
 • Innovativa miljöer & forskning
 • Närhet till Skellefteå centrum

Touchdown_kontor_E-Huset Campus Skellefteå

Touchdown och kontorsplatser i E-Huset Campus Skellefteå

Vi erbjuder två olika paketerade hyresavtal till dig som bedriver utbildningsverksamhet på Campus Skellefteå. Ett för dig som vill ha ett eget kontor och ett för dig som behöver mellanlanda i vår touchdown mellan varven. I båda alternativen har du tillgång till så mycket mer fördelar och
blir en del av vår community. För information om hyresnivåer kontakta: campus@skelleftea.se

 

 • Kontorspaket: Ett eget, mindre, låsbart kontor med tillgång till touchdown i trevlig miljö och personallunch. Du får tillgång till Campus & Co erbjudanden och sammanhang.
 • Touchdownpaket: Som hyresgäst får du förutom tillgång till touchdown i trevlig miljö även tillgång till personallounch. Du får tillgång till Campus & Co erbjudanden och sammanhang.
 • Vårt ansvar: Vi erbjuder alla utbildningsanordnare för eftergymnasiala att hyra lokaler på Campus Skellefteå, i nära anslutning till Campusbibliotek, studierum, studentbostäder och studentliv. Antingen bokningsbara, tillfälliga lokaler för inneveckor alternativt permanenta, genom överenskommelse och kontrakt med Campus Fastigheter.
 • Ert ansvar. För bokningsbara grupprum och klassrum – kontakta Studentcentrum För bästa studentservice ta kontakt och resonera om schemaläggning till studentcentrum. Här fyller ni i formalia med start- och stoppdatum, antal studenter och hur utbildningen är tänkt att bedrivas, dvs platsbunden, hybrid eller distans. Er utbildningsinformation! Vid förfrågan om lokaler, läs mer och ta kontakt med Campus fastigheter Vi önskar även svar på den uppföljning som görs som kommer att skickas ut under året. När ni flyttar in så kan det bli en del emballage och annat som bör forslas bort. Detta ombesörjer ni själva.
 • Här hittar man objekt till uthyrning på Campusområdet Länk till annan webbplats.

 • Vårt ansvar: Campus Skellefteå synliggör er/era utbildningar i relevanta sammanhang i den kommunikation med målgrupper som sker (campuswebb och insatser i kampanjer, mässor och SoMe). Att vara ett stöd i Campus Skellefteås Varumärke & kommunikation där vi aktivt jobbar för att attrahera till de utbildningar som ges på Campus Skellefteå genom mässaktiviteter, rekryteringskampanjer och kommunikation med målgrupperna via våra upparbetade kanaler, webb, sociala media, Mynewsdesk mfl. Vi stärker också varumärket med platsen Skellefteås kommunikation och aktiviteter. Här finns även tillgång till internationellt spår där vi tar höjd för att man behöver veta mer om förutsättningarna i norra Sverige.
 • Ert ansvar: Ni skickar relevant information och förutsättningar om såväl om er som utbildningsanordnare och aktuella utbildningserbjudande (logotyper, länkar, bilder, relevant information om utbildningsstart- och slut, format på utbildningen, relevanta kontaktuppgifter väl uppmärkta med er som avsändare i god tid till campus@skelleftea.se

 • Vårt ansvar: Vi erbjuder studentservice som ska öka trivsel och förutsättningarna för era studenter att lyckas med sina studier. Det finns fantastiska studiemiljöer där alla är välkomna att hitta sin plats för enskild studiero eller för att tillsammans jobba i grupp eller bara hänga. Till detta erbjuds en hel del stöd för att underlätta i studierna.  
 • Ni erbjuder ert stöd i kommunikationen gentemot era studenter för att säkerställa att de nås och i möjligaste mån kan ta del av sina erbjudanden och rättigheter.
  Kommunicera gärna på eran egen utbildningssida och läsa igenom länkarna ovan och fylla i relevant information. Här önskar vi gärna uppgifter från er.

Våra lokaler hittar du på Campus Skellefteå, Laboratorgränd, beläget vid älvens kant 5 min promenad från centrumkärnan. På Campusområdet finns det gott om parkering för dig som kör bil, även om ombyggnationerna gör att det just nu är lite begränad framkomlighet. Om du föredrar att åka kollektivt så stannar lokalbussen precis intill området efter E4:an. Busstationen hittar du i centrum på Södra Järnvägsgatan 29, med läns- och lokaltrafik.

Se Campuskartan Länk till annan webbplats.
Skellefteå Buss kontakt Länk till annan webbplats.
Ladda ner Skellefteå Buss Appen Länk till annan webbplats.

 • Klassrum & Förtäring

Studentcentrum erbjuder trevliga lokaler och öppna studiemiljöer där du kan vistas för att bedriva dina självstudier eller grupparbeten med studiekompisar. Lokalerna är utrustade med mötesteknik för att du och din studiegrupp ska kunna delta digitalt i undervisning.

Läs mer om studentcentrum Länk till annan webbplats.

Du är välkommen till restaurangen och Caféet i hus L som håller öppet under veckorna Menyn hittar du här Länk till annan webbplats. Det finns ett studentkök med tillgång till mikrovågsugn i Gränden (mellan hus C/D)

 • Personal och kontakter på plats

Handledare och kursansvariga är ansvariga för det som gäller din studietid och en samarbetspartner till Campus Skellefteå. Kontor och Touchdownplatser finns i hus E.

Om det uppstår problem eller frågor kring den tekniska utrustningen i klassrummen (tex uppkoppling, projektorer, kameror och annan hårdvara) finns det personlig hjälp att få via Helpdesk Länk till annan webbplats.. Det finns också möjlighet att kopiera och skriva ut dokument. Då vänder du dig till Studentcentrum.

På Campus Skellefteå finns också Studentföreningen Länk till annan webbplats. som erbjuder ett sammanhang för samtliga studenter på campusområdet som studerar på universitet, högskola och Yh.

Frågor som rör utbildning och innehåll kontaktar du din utbildningsledare eller den egna organisationen.

 • Vårt ansvar: Vi erbjuder sammanhang och synliggörande av er som utbildningsanordnare. Vi erbjuder tillgång till Campus & Co en välkomnande Community där vi samarbetar, informerar, utbyter erfarenheter och kreativa idéer. Ett par gånger om år skickar vi ut ett nyhetsbrev och även en undersökning där vi frågar upp kring ett antal mättal som rör utbildning. Här finns PULS för den träningssugna och biblioteket och annat är öppet för alla och stadskärnan är bara en kort promenad över bron.
 • Ert ansvar: Se till så era anställda får relevant information som rör Campus Skellefteå och säkerställer att dom har koll på området, förutsättningarna och kan delge sina studenter detsamma.

 • Vårt ansvar: En bostadsgaranti för era studenter där Skellefteå har fått grönt ljus år efter år av oberoende granskning. Just nu erbjuds bostäder främst på Campusområdet med 1 min promenad till lektionssalar, bibliotek, restaurang & café, träningshall, Studenthus och Studentpub. För att på ytterligare fem minuter ta en promenad över den vackra älven och nå centrumkärnan med dess utbud. Hyran är låg, hyresuppehåll under sommaren, Wifi och bra allmänna utrymmen. Här kan man läsa om senaste beslutet gällande studentbostäder. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Ert ansvar: Att se till att era studenter får korrekt information i god tid med hur man söker. Här bör en relevant kommunikation med bostadsbolaget Skebo om förväntade behov i god tid för att säkerställa att behovet kan tillgodoses.
  Läs mer om det i SFS Bostadsrapport Länk till annan webbplats.
  Här kan du läsa om vad som gäller kring Bostadsgaranti

Sidinformation

Senast uppdaterad:
29 maj 2024