"rootPage" is not defined.

Bostäder

Skellefteå kommun annonserar upphandling av bostäder för att säkra kompetensförsörjning

Ett strategiskt drag för att möta den växande efterfrågan på bostäder och säkra kompetensförsörjning går Skellefteå kommun ut med en ny upphandling av bostadsrätter. Med en avsatt budget på 50 miljoner för köp av bostadsrätter prövar nu kommunen nya vägar för att säkerställa att nyckelkompetens kan bosätta sig i kommunen.

I en tid då behovet av bostäder är kritiskt för att attrahera och behålla kompetens är Skellefteå kommun fast besluten att vara en ledande aktör. Den nyligen annonserade upphandlingen av bostadsrätter är ett strategiskt drag för att främja tillväxten och säkerställa att de som flyttar till kommunen för att jobba har en trygg boplats.

Enligt kommunfullmäktiges beslut kommer upp till 15 procent av bostadsprojektets bestånd av bostadsrätter att erbjudas för kommunalanställda, vilket ger en betydande möjlighet att möta behoven hos den växande arbetsmarknaden. 75 procent av bostäderna kommer att vara tillgängliga för övriga invånare och nyinflyttade. Genom att erbjuda attraktiva bostadsalternativ strävar kommunen efter att vara en attraktiv destination för personer som söker nya möjligheter.

Upphandlingen är inte bara en investering i bostäder utan också en investering i Skellefteås framtid som en blomstrande ekonomisk och kulturell hubb. Med inflyttning planerad senast 2027 är kommunen redo att välkomna nya invånare med öppna armar.

Skellefteå kommun uppmanar intresserade parter att delta i upphandlingen och bidra till att forma framtidens bostadsmarknad i Skellefteå.

Här hittar du upphandlingen: e-Avrop - Skellefteå kommun Länk till annan webbplats.

Byggprojektet ska vara beläget inom angivet område.  Avgränsningen sträcker sig från Södra järnvägsgatan i norr samt E4:an i öster och in mot Tubölegatan på södra sidan Skellefteälven. På södra sidan Skellefteälven avgränsas området i öster vid Skiftesgatan och området sträcker sig i söder fram till Anderstorpsgymnasiets fastighetsgräns och vidare norr ut vid Gymnasievägen. Områdets avgränsning i väster följer Lasarettsvägen och på södra sidan Skellefteälven avgränsas området av Skråmträskvägen.

Byggprojektet ska vara beläget inom angivet område. Avgränsningen sträcker sig från Södra järnvägsgatan i norr samt E4:an i öster och in mot Tubölegatan på södra sidan Skellefteälven. På södra sidan Skellefteälven avgränsas området i öster vid Skiftesgatan och området sträcker sig i söder fram till Anderstorpsgymnasiets fastighetsgräns och vidare norr ut vid Gymnasievägen. Områdets avgränsning i väster följer Lasarettsvägen och på södra sidan Skellefteälven avgränsas området av Skråmträskvägen.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
29 april 2024