STARTA FÖRETAG

En stad med entreprenörsanda

Bolagsform, affärsplan och startkapital. Det finns massor att tänka på när du ska starta ett företag. Men lugn – det finns mycket hjälp att få.

I Skellefteå har entreprenörsandan alltid varit central, och det finns gott om plats för nya idéer. Just nu växer den nya industrin fram, med stora investeringar i hållbara energikällor, innovativa material och revolutionerande digitalisering. Parallellt med det ökar behovet av nya tjänsteföretag. Här finns också en utvecklad besöksnäring, en spännande kreativ sektor och en stark gruv- och trätradition.

Under namnet Smartup Skellefteå samarbetar flera företags- och innovationsfrämjande aktörer för att tillsammans stötta dig som vill utforska nya idéer, skala upp eller förflytta ditt företag. Här finns rådgivning, kunskap och resurser vare sig det gäller nystart eller affärsutveckling och innovation i en etablerad verksamhet.

Hitta affärslokaler eller mark

I Skellefteå finns flera områden avsatta för olika typer av verksamhet, både i centrum och utanför stadskärnan. Vi har presenterat några av dem för att ge dig en känsla för respektive område. Eller så kan du kolla in listan med tillgängliga lokaler och mark.

SMARTUP SKELLEFTEÅ

Rådgivning & stöd

Under namnet Smartup Skellefteå samarbetar flera företags- och innovationsfrämjande aktörer för att tillsammans stötta dig som vill utforska nya idéer, starta eller växla upp ditt företag. Du får inspiration och kunskap, coachning, verktyg och kontakter för att kunna utveckla, verifiera, finansiera eller skala affärsidéer och innovationer på ett smartare sätt.

Produktutveckling

En väg in! Om du har en produkt att utveckla eller vill utveckla din produktion finns det flera aktörer att ta hjälp av. Du kan få rådgivning och stöd av såväl offentliga som privata företagsutvecklare.

Arctic Business

Går du och bär på en bra affärsidé som du tror kan lanseras globalt? Arctic Business erbjuder entreprenörer möjlighet att utvärdera sina affärsidéer före de beslutar sig för att etablera ett företag. De hjälper till vid start och uppbyggnad av nya tillväxtföretag.

Telefon: 0910-77 51 25
Besöksadress: Entreprenören, Gymnasievägen 16 i Skellefteå
E-post: info@a-b-i.se
Webb: A-B-I Länk till annan webbplats.

IUC Norr

IUC Västerbotten erbjuder små- och medelstora företag hjälp med kompetens och finansieringslösningar vid produkt- och produktionsutveckling.

Besöksadress: The Great Northern
Storgatan 53, 931 30 Skellefteå
Webb: IUC Norr Länk till annan webbplats.

LTU Business AB

Har du en idé? LTU Business AB erbjuder dig gratis innovationsrådgivning och hjälp till att kartlägga din idés marknadspotential i ett tidigt skede. Ta reda på om din produkt- eller tjänsteidé är värd att satsa på!

LTU Business är norra Sveriges största affärsutvecklingsbolag och har över 30 års erfarenhet. Våra kärnverksamheter är innovationsstrategi, företagsutveckling samt vidareutbildning för personal i egen regi eller genom samverkan med Luleå tekniska universitet.

Kontakta oss på:
Telefon 070-2440005
E-post sofia.gullholm@ltubusiness.se
Webb: LTU Business Länk till annan webbplats.
FB: https://www.facebook.com/ltubusinessab/?fref=ts Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
6 september 2023