Ung Svensk Form 2024

Sara kulturhus presenterar Ung Svensk Form - en utställning som genomförs av Svensk Form sedan 1998. Varje år genomförs utmärkelsen och utställningen Ung Svensk Form, en uppmärksammad turnéutställning där unga svenska formgivare får visa upp det kreativa och gränslösa inom sina områden.


15.6 –  18.8 2024

Sara kulturhus presenterar Ung Svensk Form 2024!

För tredje gången i ordningen hälsar vi Ung Svensk Form varmt välkommen tillbaka till Skellefteå och Sara kulturhus.

Årets utställning har ett starkt fokus på hållbarhet och cirkulärt tänkande där besökaren ges möjlighet att se, uppleva och fördjupa sig inom ämnet. De unga och innovativa formgivarna visar en hög designkvalitet och en kreativ problemlösning. De vågar experimentera, ifrågasätta och utmana, och de gör det med en känsla för detaljer, material och estetik. De är inte bara unga svenska formgivare, de är också unga svenska formgivare med en hållbar vision.

Årets utställning visas i Stockholm, Älmhult, Borås, Malmö och Skellefteå, vilket gör Skellefteå till det enda stoppet i norra Sverige.⁠

...

Ung Svensk Form 2024 är en samproduktion mellan Svensk Form och Dunkers kulturhus. Projektet genomförs i samarbete med IKEA of Sweden, IKEA Museum, Malmö stad, Stockholm Furniture Fair, Svenskt Trä och en lång rad med stipendiegivare och utställningsarrangörer.


Läs mer om Ung Svensk Form och årets stipendiater på ungsvenskform.se

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fri entré!

...

MISSA INTE --> Invigning av utställningen 15 juni Länk till annan webbplats.

 

Prisinformation

Fri entré!

Kontaktinformation

Arrangör: Sara kulturhus
Plats: SKELLEFTEÅ

Hitta hit

Senast uppdaterad: