Discgolf

Naturbruksgymnasiet i Burträsk värd för SM i skog och firar 60-årsjubileum

Den 27–28 september står Naturbruksgymnasiet i Burträsk som värd för SM i skog, samtidigt som skolan firar sitt 60-årsjubileum. Skolområdet kommer att fyllas av spännande tävlingar, jubileumsfirande och aktiviteter för både deltagare och besökare.

Under SM i skog kommer ungefär 70 tävlande från hela landet att göra upp om titeln som mästare i olika grenar såsom motorsågning, precisionsfällning och skogskunskap.

På fredagen invigs tävlingarna och på lördagen bjuds åskådare in, både för att se finaltävlingarna, och för att fira gymnasiets 60-årsjubiléum. Då kommer det att bjudas på aktiviteter för både vuxna och barn.

- Det här är en perfekt möjlighet för skolan att öppna upp för allmänheten och visa upp all den fantastiska verksamhet som bedrivs här, säger rektor Jörgen Malm.

SM i skog arrangeras tillsammans med förbundet Skog och ungdom och representanter för skogsbranschen i regionen.

- Vi är glada att även representanter från skogsbranschen är involverade. Hur vi arbetar med skog förnyas ständigt och det är tillsammans med branschen och våra elever som vi arbetar framåt, säger Jörgen Malm.

Fakta

SM I SKOG är en praktisk-teoretisk tävling som ge­nomförs i två klasser:

  1. Skol-klassen, där varje Naturbruksgymnasium får stäl­la upp med tre tävlande.
  2. SM-klassen, för Naturbruksgymnasier (personal), skogsföretag (firmor, organisationer, myndigheter, en­treprenörer med flera) och Skog och Ungdom-avdelningar. Två tävlande per lag.

Bästa skola.

Förutom den individuella tävlingen i Skol-klassen hålls en tävling mellan skolorna. De tävlandes resultat från respektive skola läggs ihop och skolan med högsta po­äng vinner. Segrande skola har möjlighet att represen­tera Sverige vid Skogs-EM.

Källa: Förbundet Skog och ungdom

Relaterat:

Senast uppdaterad: