Emma Sundelin blir ny hamnchef för Port of Skellefteå

Emma Sundelin blir ny hamnchef för Port of Skellefteå. Hon kommer närmast från Northvolt där hon jobbat med byggprojektet samt den organisatoriska tillväxten. ”Ett jättespännande uppdrag i en tid när det händer väldigt mycket”, säger Emma Sundelin om sin nya tjänst.

- Det kommer bli ett jättespännande uppdrag i en tid när det händer väldigt mycket. Även Port of Skellefteå står inför en omställning för att kunna möta en ökad volym och samtidigt stärka det lokala näringslivet, säger Emma Sundelin.

Emma Sundelin är utbildad civilingenjör vid Kungliga Tekniska Högskolan med inriktning mot väg och vatten. Sedan 2019 arbetar hon på Northvolt där hon har haft ansvar inom byggprojektet och att möjliggöra den organisatoriska tillväxten. Innan dess var hon projektchef på Skellefteå kommun med inriktning mot fastighet.

- Jag har lång erfarenhet av projekt och bygg- och anläggning då det har varit hela min karriär, men logistik och transport blir däremot en ny utmaning. Fokus för Port of Skellefteå kommer fortsatt vara att erbjuda det mest hållbara alternativet, både sett till kostnadseffektivitet och ur miljösynpunkt, säger Emma Sundelin.

Hon tillträder tjänsten som hamnchef för Port of Skellefteå i mars 2023.

- Port of Skellefteå är inne i en stor utbyggnad för att möta näringslivets behov av effektiva och flexibla godstransporter med minimal klimatpåverkan. I detta utvecklingsarbete kommer Emma Sundelin med sin kompetens och erfarenhet kunna leda hamnorganisationen till att skapa ännu bättre förutsättningar till intermodala och hållbara transportlösningar när Skellefteå växer, säger Hans Andersson, förvaltningschef samhällsbyggnad, Skellefteå kommun.

Relaterat:

Senast uppdaterad: