Invånare bjuds in till dialog om Västra Sävenäs

Inför att Västra Sävenäs i Skelleftehamn ska växa och få nya bostäder och mötesplatser vill kommunen att invånarna ska vara med och tycka till om hur området ska se ut. Den 1 mars hålls en dialog på Folkets Hus i Skelleftehamn.

Just nu pågår arbetet med att fram ett planprogram och en detaljplan för området, för att göra det möjligt att bygga 200 nya bostäder, och platser för aktiviteter och avkoppling. Utvecklingen i området blir ytterligare en viktig pusselbit för att nå målet om 100 000 invånare i kommunen till 2040.

Området ska bli väl gestaltat och bjuda in till liv mellan husen och längs stranden. Det blir viktigt att behålla det gröna stråket längs älven och samtidigt stärka de upplevda kopplingarna mellan det befintliga Skelleftehamn och Västra Sävenäs. Det finns också en vision om att området runt det gamla maskinhuset, som är ett minne från sågverksepoken, ska utvecklas till en målpunkt i området, säger Lovisa Hällkvist, fysisk planerare vid Skellefteå kommun.

Frågorna som kommunen hoppas få svar på är hur människor nyttjar området idag, hur de tar sig dit och hur de vill att det ska se ut i framtiden.

Datum: Onsdag den 1 mars

Tid: Klockan 16.00-20.00

Plats: B/C-salen, Folkets Hus, Skelleftehamn

Klockan 16.00 och 18.00 kör vi en kort introduktion, men invånare är välkomna när som helst under tiden dialogen pågår. Det bjuds på kaffe och fika.

Relaterat:

Senast uppdaterad: