Förändringar i vissa busslinjer – passerar fler områden i Bureå och Lövånger

För att kollektivtrafiken ska nå fler invånare och bli attraktivare görs en del justeringar i hösttidtabellen på några orter i Skellefteå kommun. Det innebär bland annat att bussen passerar förbi fler områden i Bureå och Lövånger.

Justeringarna är ett sätt att nyttja de kilometer som körs på ett så bra sätt som möjligt. Bland annat innebär förändringarna att linje 207, Skellefteå-Bureå-Lövånger, kommer att gå längs en annan väg i Bureå, där det bor fler människor. Den passerar då både hälsocentral, skola, idrottsanläggningar och förskola. Det innebär att tre befintliga hållplatser plockas bort.

I Lövånger kör bussen in i samhället och vänder vid kyrkan där en ny hållplats placeras, istället för att vända vid busstationen. Bussen täcker på så sätt in ett betydligt större område av Lövånger.

På linjerna 220 Skellefteå-Örviken, 229 Bygdsiljum-Burträsk och 207 Sjöbotten-Gummark-Skellefteå plockas en del hållplatser bort på grund av ett mycket lågt resande. Linjerna blir då mer attraktiva för de som nyttjar dem.

För mer detaljer, se tidtabeller på tabussen.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Relaterat:

Senast uppdaterad: