Discgolf

Bergsbyns företagspark finalist i Sweden Green Building Awards 2023

Idag presenterades de 20 finalisterna i Sweden Green Building Awards, Sveriges mest prestigefyllda priser inom hållbart samhällsbyggande. Bergsbyns företagspark i Skellefteå kommun är ett av två projekt som gått till final i kategorin ”Årets utmärkelse för hållbar infrastruktur”.

– Det känns jättekul att projektet har blivit uppmärksammat. Vi har jobbat tillsammans med NCC för att minska klimatpåverkan. Bland annat genom att optimera hanteringen av alla massor på området och genom användning av eldrivna maskiner säger Yvonne Nyman, Skellefteå kommun, som tillsammans med Per Henriksson är projektledare för projektet.

Sweden Green Building Council (SGBC) beskriver i nomineringen att projektorganisationen från start har haft höga hållbarhetsambitioner. De övergripande målsättningarna i projektet har varit att uppnå ett hållbart anläggande både miljömässigt, socialt och ekonomiskt samt att stärka den sociala hållbarheten i området. Att skapa en plats för en bättre vardag för dem som nyttjar området, genom att behålla grönstruktur och utveckla rekreationsmöjligheter, samt ge förutsättningar för en hållbar drift.

Årets prisutdelning äger rum den 30 november i Stockholm, det är i samband med prisutdelningen som det tillkännages vem som vinner. Utmärkelserna delas ut av SGBC till personer och projekt som inspirerar och visar vägen inom hållbarhet.

Relaterat:

Senast uppdaterad: