Skellefteå kommun påbörjar upphandling för ny entreprenör till Karlgårdsbron

I dag den 15 april har samhällsbyggnadsnämnden godkänt beslut om anskaffning för att färdigställa Karlgårdsbron. Det innebär att en upphandling för en ny entreprenör kan påbörjas omgående.

Sedan den 10 april står Skellefteå kommun utan entreprenör för bygget av Karlgårdsbron. Detta på grund av att den tidigare entreprenören Kauno Tiltai Sverige AB valde att häva avtalet utan giltig anledning. Samhällsbyggnadsnämnden har i dag, den 15 april, godkänt att en upphandling för en ny entreprenör kan påbörjas.

- Vår uppgift är att säkerställa att bron färdigställs så snart som möjligt utifrån förutsättningarna. Karlgårdsbron är viktig för att få till ett bättre trafikflöde i centrala Skellefteå och samtidigt minska koldioxidutsläppen, säger Sara Keisu-Lundh (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden vid Skellefteå kommun.

Nämnden har beslutat att entreprenaden kommer bli en utförandeentreprenad med utökad samverkan i två faser. Den första är en planerings- och kalkylfas som ligger till grund för beslut om ny budget samt beställning av fas två. Fas två är produktionsfasen som ska färdigställa bron.

- Vi ser framemot att samarbeta med en seriös aktör som har rätt kompetens och kapacitet för att färdigställa bron. Målet är att skicka ut ett förfrågningsunderlag under april och ha en ny entreprenör utsedd innan sommaren, säger Thérese Bäckström Zidoli, projektchef vid Skellefteå kommun.

Skellefteå kommun återkommer med mer information längre fram.

Relaterat:

Senast uppdaterad: