Ny lekplats invigd i Skellefteå kommun

Discgolf

Tisdag 4 juni invigdes en ny lekplats i Ersmark. Barn från lågstadiet på Ersmarksskolan deltog och klippte band, fikade och lekte.

– Invigningen av Allas lekplats i Ersmark är en satsning på hela Ersmarkbygden, och vi hoppas barn och vuxna kommer dit för lek och rekreation. Lekplatsen är en viktig del av ett växande kommun säger Filip Palukka (V), vice ordförande i för- och grundskolenämnden.

Bild som visar en skog och en lekplats.

Lekplatsen är inspirerad och sammanflätad med den befintliga skogsmiljön. Skogen ger inte bara skugga utan även inspiration till nya lekar för barnen med allt löst material som finns, som kottar, pinnar och grenar där bara barnens fantasi sätter gränser. Utöver de olika klätterställningarna, gungor och klätterväggar så finns det ett flertal bänkar och grillplatser. Tanken är att lekplatsen blir en mötesplats för hela familjen, något som avspeglar sig i namnet, Allas lekplats.

– Det är jätteroligt att vi har invigt en ny lekplats i Ersmark. Att vi var tillsammans med barnen från Ersmarksskolan gjorde eftermiddagen extra rolig. För två år sedan efterfrågade vi Ersmarksborna vad de tyckte om val av placering, trygghet och tillgänglighet. Nu finns det en ny och tillgänglig lekplats som inspirerats av naturen i området säger Marja Leena Elfmark, verksamhetschef på park och natur, Skellefteå kommun.

Dagen till ära var lekplatsen utsmyckad med vimplar och band som klipptes för att symbolisera den officiella invigningen.

Relaterat:

Senast uppdaterad: