Fler turer i kollektivtrafiken i höst

Det blir fler turer i regional- och lokaltrafiken från och med i höst och en del andra förändringar. Det har beslutats av kommunstyrelsens arbetsutskott.

Efter önskemål har bland annat den kommunala vårdens skifttider fått en betydligt bättre kollektivtrafik än tidigare år till och från samhällena utanför stan. Även under storhelger ska det erbjudas turer.

Det blir generellt lite mer luft i tidtabellerna så att resenärerna får punktliga bussavgångar och chaufförerna klarar av att hålla tiderna, med tanke på till exempel trafiksituationen i centrala Skellefteå och vinterväglag.

På linje 212, Skellefteå - Kusmark – Fällfors, justeras tiderna för att underlätta hemresan för elever som ska från Ersmark och Kusmark till fritids i Sandfors, samt för andra elever på skolorna i Kåge, Ersmark och Kusmark som ska resa västerut.

Linje 217, Kåge - Drängsmark - Östanbäck, får en ny tidtabell för att den ska synka bättre med de nya hållplatstiderna på linje 210 på hållplatserna Frostkåge E 4 och Ostvik E 4.

Skellefteå kommun lämnar också ett uppdrag till Skellefteå buss att utreda om linje 9, Lasarettet - Centrum - Moröhöjden – Solbacken, kan börja passera Nordanå, eftersom allt fler verksamheter finns i området.

Från och med i höst tas linje 5 bort, Solbacken-Bergsbyängarna, eftersom den inte behövs längre. Istället får linje 3, Centrum-Northvolt-Klemensnäs, fler turer.

Relaterat:

Senast uppdaterad: