Ritningsarkiv

I det digitala ritningsarkivet kan du själv, utan kostnad, söka och hämta arkiverade och avslutade bygglovhandlingar.

I ritningsarkivet finns planlösningar, fasader, sektioner och situationsplaner till de flesta av kommunens bygglov. Det kan även finnas handlingar för tekniska lösningar som till exempel konstruktionsritningar eller ventilationsritningar.

Sök i ritningsarkivet

Om du inte hittar några handlingar på din fastighet kan det bero på att handlingarna inte finns i ritningsarkivet ännu, eller på att din fastighet har haft en eller flera andra fastighetsbeteckningar.

Kontakta oss gärna om du inte hittar det du letar efter. Då kan vi hjälpa dig att leta! Längre ner på den här sidan finns information om hur du gör en beställning till oss.

Skriv in fastighetsbeteckning och enter i sökrutan ovanför. Klicka på ritningen som du vill öppna. Högerklicka på den om du vill spara eller skriva ut.

Osäker på vilken fastighetsbeteckning du har?

Du måste skriva in fastighetsbeteckning när du söker i ritningsarkivet. Om du inte vet din fastighetsbeteckning kan du gå via Skellefteåkartan (öppnas i nytt fönster). Länk till annan webbplats.Sök på din adress eller zooma in på kartan för att få veta din fastighetsbeteckning.

Observera att ritningarna som finns i arkivet inte alltid kan godkännas som underlag för ny ansökan.

Om du vill använda ritningarna från arkivet som ritningsunderlag vid en ansökan om till exempel bygglov är det viktigt att du först och främst säkerställer att ritningarna är skalenliga.

Exempel på godkända ritningar finns under rubriken Ritningar på den här sidan (öppnas i nytt fönster)

Om du inte hittar några handlingar på din fastighet kan det bero på att handlingarna inte finns i ritningsarkivet ännu, eller på att din fastighet har haft en eller flera andra fastighetsbeteckningar.

Kontakta oss gärna via vår e-tjänst om du inte hittar det du letar efter. Då kan vi hjälpa dig att leta!

Beställ ritningar och andra handlingar från bygglovsverksamheten (Länk till annan webbplats)

När du skickar in ditt ärende i e-tjänsten skickas det först till kundtjänst i Skellefteå kommun som undersöker om fastigheten har haft andra fastighetsbeteckningar. Om inte kundtjänst kan hjälpa dig skickar kundtjänst vidare ditt ärende till bygglovsverksamheten som kan leta i bygg- och miljönämndens byggarkiv.

Observera att vi tar ut en avgift för omfattande beställningar, eller om vi behöver leta efter din handling i bygg- och miljönämndens byggarkiv.

Det är gratis att söka och ladda ner handlingar från Skellefteå kommuns digitala ritningsarkiv.

Om handlingen du söker efter inte finns i det digitala ritningsarkivet kan Skellefteå kommun leta efter den i bygg- och miljönämndens byggarkiv. Vi tar ut en avgift för servicen. Storleken på avgiften beror på hur lång tid det tar för oss att leta efter handlingen/handlingarna till dig.

Första 15 minuter som vi letar i arkivet är kostnadsfria för dig. Därefter debiterar vi dig 100 kronor per påbörjade 15 minuter. Priset är angivet exklusive moms. Du får information innan vi börjar leta i arkivet.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: