Anlita en hantverkare

Om du ska renovera eller bygga om hemma och vill anlita hantverkare finns det en del saker att tänka på. För att undvika missförstånd är det viktigt att du och den du anlitar lägger tid på att prata igenom uppdraget noga. Skriv sedan ett avtal tillsammans.

Ska du anlita en hantverkare?

Brister och fel i utförandet är vanliga klagomål som uppstår under ett byggprojekt. Men ofta handlar det om problem som du på ett enkelt sätt kan förebygga.

Att tänka på före du anlitar en hantverkare Länk till annan webbplats.

Ladda ner Hantverkarformuläret Länk till annan webbplats., en mall för att skriva avtal med hantverkaren.

Ladda ner "Tips till dig som ska anlita bygghantverkare" Länk till annan webbplats., där finns det mesta du som beställare behöver tänka på.

Ladda ner "Tips till dig som är bygghantverkare" Länk till annan webbplats., där finns goda råd till dig som är hantverkare.

Du kan även kontakta kundtjänst via mejl eller telefon så skickar vi hantverkarbroschyren hem till dig. Kontakta kundtjänst

Problem med en hantverkare?

Ibland blir det inte riktigt som du har tänkt dig. Du kanske får en faktura som inte stämmer med det ni kom överens om eller upptäcker ett fel med ett arbete som hantverkaren gjort.

Dina rättigheter vid problem - hur du reklamerar och vad som gäller kring betalning och ersättning. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: