Dutt´n go

Häng med på rörelsebingo! Vi kallar det för Dutt´n go eftersom ni får varva duttande på bingobrickan med sköna rörelser som stärker kroppen.

Dutt´n go är en gruppaktivitet som varvar animerade rörelser till musik med bingospel. Varje rörelse visas i 30 sekunder och kan utföras stående eller sittande. Därefter visas en bingosiffra och det är dags att dutta på de fysiska bingobrickorna. Så kom ihåg att ladda ner bingobrickorna och skriva ut dem innan ni börjar!

Så här går det till:

  1. Ladda ner och skriv ut bingobrickor Länk till annan webbplats.
  2. Rör dig - Var beredd med en stol nära dig och när spelet börjar visas en rörelse som du gör sittande eller stående.
  3. Dutta - En siffra visas - dutta den på spelbrickan du fått.
  4. Bingo! - När du fyllt en rad på brickan ropar du helt enkelt bingo.

Med Dutt´n go vill vi locka till rörelseglädje och skapa en lustfylld träningsstund i gemenskap med andra. Rörelserna i Dutt´n go har valts ut för att öka styrka och balans hos seniorer och därmed förebygga fall.

Dutt´n go är en aktivitet som passar alla i alla sammanhang, till exempel som pausgymnastik, sällskapsaktivitet eller till lek med barnbarnen.

Den primära målgruppen är seniorer som behöver bibehålla eller öka styrka och balans och därmed förebygga fall.

Vi skulle behöva fler rim till vårt spel och kommer därför hålla en rimtävling under december och Januari.

Skriv korta rim på siffrorna 1-34 i ett mail och fyll sen i ditt namn och mailadress så är du med i utlottningen av fina priser!

Rim skickas till maria.pahlberg@skelleftea.se senast 20/1


Dutt´n go är samskapat av Skellefteå kommun, intresseorganisationer för seniorer och finansierat av Allmänna arvsfonden.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: