Få koll på socialtjänsten (soc)

Socialtjänsten finns i alla Sveriges kommuner. De ska bland annat verka för att barn och unga växer upp under trygga och goda förhållanden.

Många familjer får hjälp av socialtjänsten men många har också bristande kunskap om socialtjänstens arbete. Vill du veta mer om hur socialtjänsten arbetar? Läs då gärna mer på nedanstående länkar.

På Socialstyrelsens hemsida kan du ta del av enkel, tydlig och korrekt information om socialtjänsten. Informationen finns att ta del av på flera olika språk. Du kommer till hemsidan genom att klicka på "Så fungerar socialtjänsten".

Socialstyrelsen har även en sida med enkla och tydliga svar på frågor från barn och unga om socialtjänsten. Informationen finns att ta del av på svenska, engelska och arabiska. Du kommer till hemsidan genom att klicka på "Koll på soc".

Sveriges länsstyrelser har en gemensam informationssida med korrekt samhällsinformation på olika språk. Informationen riktar sig främst till asylsökande och nyanlända. Du kommer till deras hemsida genom att klicka på "Vad gör socialtjänsten?".

Senast uppdaterad: