Danielsten havsbad

Danielstens havsbad ligger cirka en kilometer öster om Bureå. Här finns en långgrund strand med finkornig sand, volleybollplan, omklädningsrum, toaletter och lekplats.

 

Danielsten

Typ av botten/underlag

Sand

Typ av vatten

Hav

Brygga

Nej

Kiosk/restaurang

Nej

Omklädningsrum

Ja

Toalett

Ja

Bord och stolar

Nej

Vindskydd/grillplats

Ja

Husdjur tillåtet

Ja (se skyltning på plats)

Badtemperatur

I vår interaktiva karta kan du se hur varmt det är i vattnet just nu på Danielsten.

Visa aktuell badtemperatur

Frågor och svar

Parkering finns i direkt anslutning till badplatsen.

I Skellefteå kommun är husdjur endast välkomna till två kommunala badplatser; Byske havsbad och Danielsten i Bureå. Skyltning på plats visar var på stranden som djur är välkomna.

I Danielsten havsbad finns en särskild badplats för hästar respektive hundar.

Med länstrafiken kan du åka buss till Bureå. Närmaste hållplats är Bureå torg och därifrån är det ca 2,5 km promenad till havsbadet. Från Skellefteå tar det ungefär 30 minuter med buss.

Nej, det är inte tillåtet att dyka från badbryggor.

Skellefteå kommun rensar och kontrollerar botten på kommunala badplatser för att säkerställa att det inte finns föremål som besökare kan skada dig på.

Innan du hoppar eller dyker från klippor och höga höjder är det viktigt att du kontrollerar så det inte finns hinder eller föremål under vattenytan som du kan skada dig på.

Hitta hit

Från Skellefteå centrum kör E4 söderut och sväng in till Bureå efter Norra Kustvägen. Ta av från Norra Kustvägen till Skärvägen och följ Bureälven till Disponentvägen. Från Disponentvägen tar du av mot Skepparvägen och följer den hela vägen ut till havet. Du kan följa skyltningen från Bureå till Bureå havsbad, Danielsten.

Öppna vägbeskrivning med Google maps Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: