Kultur för hälsa

Elever som på något sätt lider av psykisk ohälsa och som har problematisk skolfrånvaro kan ibland behöva bli erbjuden annan verksamhet som ett led i att må bättre och på sikt kommat tillbaka till skolan.

Anmälan

Anmälan gör du direkt till skolans lärare, elevhälsa, rektor alternativt till Kulturskolans chef.

Utifrån deltagarnas erfarenheter, inre motivation, fantasi och tålamod skapar vi texter, individuellt och i grupp. Skrivandet är lustfyllt och kravlöst.

Eleverna får prova olika genrer för att få verktyg som sätter i gång kreativiteten och utvecklar berättandet.

Vi vänder oss till elever med problematisk skolfrånvaro och erbjuder kursen som del av ett åtgärdsprogram så bokning sker i överenskommelse med elevens lärare, specialpedagog och rektor

Kursen ges digitalt, över Teams, med en till två halvtimmeslånga träffar i veckan.

Dans för hälsa är en aktivitet för dig som går i åk 7-9 och ofta har ont i magen eller huvudet, känner stress, oro, nedstämdhet, kanske sover dåligt eller har värk i nacke/axlar. Den här aktiviteten ska hjälpa dig att må bättre.

Hur går det till?
Danspasset innehåller uppvärmning, övningar, danskoreografier, avslappning och avslut. Vi rör oss till musik och du kan räkna med att vi blir lite svettiga, det är meningen att vi ska få upp pulsen. På dansen får du ha vilka kläder du vill, bara du trivs och känner dig bekväm. Inga förkunskaper behövs. Har du aldrig dansat förut så är du inte ensam om det, vi är fler som aldrig provat men tillsammans kan vi öva och ha kul ihop. Det är ingen uppvisning inför publik, vi dansar bara för vår egen skull och för att få uppleva gemenskapen i gruppen och glädjen i dansen. Det är helt utan krav.

Det spelar ingen roll hur du mår eller känner dig idag, kom ändå och upplev rörelseglädjen tillsammans med andra. Det bästa är att du efteråt kan känna dig piggare och gladare och dessutom få nya vänner på köpet.

Plats: Skellefteå Kulturskola
Tid: Torsdagar kl 16.00-17.00
För: årskurs 7-9

För mer information och anmälan: dancespace@skelleftea.se


  • Teatersmink och attribut
  • Cosplay
  • Zero Waste
Senast uppdaterad: