SMARTUP

Utforska idéer, starta eller växla upp ditt företag!

Under namnet Smartup Skellefteå samarbetar flera företags- och innovationsfrämjande aktörer för att tillsammans stötta dig som vill utforska nya idéer, starta eller växla upp ditt företag. Du får inspiration och kunskap, coachning, verktyg och kontakter för att kunna utveckla, verifiera, finansiera eller skala affärsidéer och innovationer på ett smartare sätt.

Många av Smartups aktiviteter sker i The Great Northern, Skellefteås co-working-hus och innovationshub som samlar många startups, inkubatorer och events för dig som driver eget. Här finns också kontorsplatser att hyra om du vill utvecklas i en kreativ miljö tillsammans med andra entreprenörer.

Det är enkelt att börja. Skicka ett mail till smartup@skelleftea.se eller kontakta någon av aktörerna inom Smartup, så får du guidning!

Vi är med i Smartup

Stiftelsen Adopticum är en verksamhet med kompetens inom optisk mätteknik; både sensorteknik och utveckling av mjukvara för optiska mätsystem. Verksamheten hjälper bolag att utveckla produkter och tjänster baserade på optisk mätteknik och kan bistå med att söka finansiering för utvecklingsprojekt.

Besök Adopticum Länk till annan webbplats.

Almi Nord erbjuder lån och affärsutveckling till företag som vill utvecklas och växa. De vänder sig till såväl nya och innovativa idéer som till etablerade företag med tillväxtambitioner.

Besök Almi Nord Länk till annan webbplats.

Arctic Business erbjuder affärsutveckling, kapitalförsörjning och nätverk med syfte att skapa snabbväxande och lönsamma företag som kan verka på en internationell marknad. I deras acceleratorprogram får du förbättra din affärsidé och börja planera för tillväxt. I inkubatorprogrammet får du hjälp med finansiering, att bygga team och komma ut på marknaden.

Besök Arctic Business Länk till annan webbplats.

Coompanion erbjuder kunskap och kostnadsfri rådgivning kring finansiering och utveckling av kooperativa företag, samhällsentreprenörskap och sociala innovationer.

Besök Coompanion Länk till annan webbplats.

Go Business är en inkubator för dig som har startat företag inom kreativa och kulturella områden eller andra delar av tjänstesektor. I de kostnadsfria programmen blir du del av en gemenskap och får inspiration och verktyg för att utveckla dina idéer, ditt varumärke och dig själv som entreprenör.

Besök Go Business Länk till annan webbplats.

IUC Norr hjälper små och medelstora industriella och industrinära företag att utvecklas och förflytta sig till önskat läge. Verktygen är exempelvis tillväxtanalyser, kompetensutvecklingsinsatser och klusterbyggande.

Besök IUC Norr Länk till annan webbplats.

LTU Business innovationsrådgivare ger dig kostnadsfri coachning och hjälper dig att testa en idé i ett tidigt skede för att utforska marknadspotentialen.

Besök LTU Business Länk till annan webbplats.

Nyföretagarcentrum ger dig som vill starta eget företag kostnadsfri och konfidentiell rådgivning. Du får hjälp med affärsplan och frågor kring budget, marknadsföring och försäljning.

Besök Nyföretagarcentrum Skellefteå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Innovation + stöttar företag och personer med innovationer för vård, hälsa och omsorg. De knyter samman vårdpersonal, patienter, företag och forskare och skapar förutsättningar för att utveckla, testa och sälja in nya produkter och tjänster.

Skellefteå Science City driver projekt som stöttar innovationsprocesser i olika former och möjliggör samarbeten mellan olika branscher. De utvecklar kluster inom cleantech, energi och spelindustrin och driver även The Great Northern.

Besök Skellefteå Science City Länk till annan webbplats.

T2 training for skills utbildar morgondagens medarbetare inom verkstads-, snickeri-, sågverks- och plastindustrin, men erbjuder också samarbeten, workshops, kurser och utbildningar som stärker kompetensen och konkurrenskraften hos både nya och etablerade företag.

Besök T2 training for skills Länk till annan webbplats.

Unboxx Business Lab drivs av erfarna entreprenörer. Genom att utgå från varje bolags specifika behov skräddarsys program som skapar förutsättningar för att på bästa sätt pröva innovationer/affärsidéer på marknaden. De vill att innovatören ska fokusera på det de gör bäst och så tar de hand om resten. Tillsammans med sitt nätverk injicerar de 1.000.000-10.000.000 kr i respektive inkubatorsbolag.

Besök Unboxx Länk till annan webbplats.

UF hjälper dig som är ung i Skellefteå att utveckla en affärsidé och testa livet som företagare. De inspirerar också genom konferenser, föreläsningar och läromedel.

Besök Ung Företagsamhet Länk till annan webbplats.

Rådgivning från medlemsorganisationer

Företagarna i Skellefteå

Gör
Skapar förutsättningar för att starta, driva, äga och utveckla företag.

Så får du hjälp
Som medlem erbjuds du bland annat förmåner, nätverk, kunskap och praktisk hjälp i ditt företagande. Det kan till exempel vara i form av coaching, samarbeten eller finansiellt stöd i att ta fram en ny produkt eller tjänst.

Det behöver du
Ett medlemskap

Här hittar du Företagarna Länk till annan webbplats.

Handelskammaren

Gör
Västerbottens Handelskammare ska vara en samlad kraft för internationell tillväxt på goda villkor och bidra till bättre uthållig tillväxt för företag i Västerbotten. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner både för våra medlemmar och övriga aktörer.

Så får du hjälp
Som medlem har du tillgång till världens största och äldsta affärsnätverk med nära 50 miljoner medlemsföretag och 13 000 handelskamrar runt om i världen.

Det behöver du
Ett medlemsskap

Här hittar du Västerbottens handelskammare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svenskt näringsliv

Gör
Det ska vara lätt att starta, driva och utveckla företag. Ett bättre företagsklimat för ett bättre Sverige. Det är vårt uppdrag. Vi påverkar beslutsfattare och politiker över hela landet och på alla nivåer. Vi ger också det svenska näringslivet en röst inom EU.

Så får du hjälp

Det behöver du
Ett medlemsskap

Här hittar du Svenskt Näringsliv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Produktutveckling

En väg in! Om du har en produkt att utveckla eller vill utveckla din produktion finns det flera aktörer att ta hjälp av. Du kan få rådgivning och stöd av såväl offentliga som privata företagsutvecklare.

Arctic Business

Går du och bär på en bra affärsidé som du tror kan lanseras globalt? Arctic Business erbjuder entreprenörer möjlighet att utvärdera sina affärsidéer före de beslutar sig för att etablera ett företag. De hjälper till vid start och uppbyggnad av nya tillväxtföretag.

Telefon: 0910-77 51 25
Besöksadress: Entreprenören, Gymnasievägen 16 i Skellefteå
E-post: info@a-b-i.se
Webb: A-B-I Länk till annan webbplats.

IUC Norr

IUC Västerbotten erbjuder små- och medelstora företag hjälp med kompetens och finansieringslösningar vid produkt- och produktionsutveckling.

Besöksadress: The Great Northern
Storgatan 53, 931 30 Skellefteå
Webb: IUC Norr Länk till annan webbplats.

LTU Business AB

Har du en idé? LTU Business AB erbjuder dig gratis innovationsrådgivning och hjälp till att kartlägga din idés marknadspotential i ett tidigt skede. Ta reda på om din produkt- eller tjänsteidé är värd att satsa på!

LTU Business är norra Sveriges största affärsutvecklingsbolag och har över 30 års erfarenhet. Våra kärnverksamheter är innovationsstrategi, företagsutveckling samt vidareutbildning för personal i egen regi eller genom samverkan med Luleå tekniska universitet.

Kontakta oss på:
Telefon 070-2440005
E-post sofia.gullholm@ltubusiness.se
Webb: LTU Business Länk till annan webbplats.
FB: https://www.facebook.com/ltubusinessab/?fref=ts Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
11 april 2024