Alla tjänster för soptömning och grovavfall finns nu på webben

Vi har förenklat för dig som har egna sopkärl och nu finns alla tjänster från Avfallsaffären Öppnas i nytt fönster. i appen Mitt Skellefteå även på webben. Dessutom har vi skapat en ny tjänst för hämtning av grovavfall.

Sedan tidigare finns många tjänster både i appen och på skelleftea.se, där du enkelt kan anmäla om du till exempel vill ha uppehåll i sophämtningen eller skaffa gemensamt avfallskärl. De tjänster från Avfallsaffären Öppnas i nytt fönster. som nu har lagts till även på webben är:

  • Beställ/ändra sopkärl
  • Beställ extra soptömning
  • Anmäl trasigt sopkärl

Här hittar du alla tjänsterna: Sophämtning - när töms soporna? - Skellefteå kommun (skelleftea.se) Länk till annan webbplats.

Ny tjänst för grovavfall

Den nya tjänsten för grovavfall går ut på att du som vill få ditt grovavfall hämtat på våren skickar in en anmälan om det. Det går alltså inte att bara ställa ut avfallet. Förändringen innebär att vi inte behöver köra långa onödiga sträckor där det inte finns något behov av hämtning. En vinning för både miljön och ekonomin.

Här hittar du den nya tjänsten: Beställning hämtning av grovavfall - Skellefteå kommun (skelleftea.se) Länk till annan webbplats.

Mer information om när du senast ska skicka in din anmälan och vilka veckor vi besöker olika områden hittar du här: Grovavfall - Skellefteå kommun (skelleftea.se) Länk till annan webbplats.

Relaterat:

Senast uppdaterad: