Fastighetsskötare/Bovärd

Ansökan är stängd

Värme, ventilation, driftcentral, alla elektriska installationer liksom mer vardagliga saker som lås, fönster – allt måste ha fortlöpande tillsyn.

Som fastighetsskötare/bovärd har du ett fritt och rörligt arbete med mycket eget ansvar. Du är fastighetsägarens förlängda arm och är kontaktperson för alla boende.

Du samordnar den dagliga driften av reparations- och underhållsarbeten för t ex en bostadsrättsförening eller ett fastighetsbolag. Din sociala kompetens är också viktig eftersom du kommer att möta många människor i ditt dagliga arbete. Goda kundrelationer skapar en hög trivselfaktor och bidrar till att färre flyttar. Du kommer också att få kunskap om växter samt anläggning och skötsel av utomhusmiljö.

För att trivas som fastighetsskötare/bovärd är det bra om du har lätt för att skapa relationer och har bra samarbetsförmåga. Det krävs också att du kan ta egna initiativ och på egen hand strukturera ditt arbete.

En utbildning med cirka 12 platser.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)

Upplägg

Utbildningen består av teorilektioner, praktiska övningar, arbetsplatsförlagt lärande (APL) och hemstudier. Teorilektionerna är förlagda till yrkesgymnasiets lokaler på Plåtvägen 9A i Skellefteå.

Detaljerat schema erhålls vid kursstart.

När APL börjar kräver många arbetsplatser ett utdrag ur belastningsregistret. Du får information av din lärare om hur du skaffar det.

Egna kostnader i utbildningen

Eleven betalar själv för skyddskläder och kurslitteratur. Kostnaden uppgår till cirka 2500 kronor.

Du behöver också tillgång till en egen dator som du kan ta med dig till teorilektionerna.

Studietid

• Studietiden är 34 veckor utan uppehåll.
  • Utbildningen pågår mellan 30 augusti 2021 - 22 april 2022.
  • Utbildningen är på heltid och omfattar 850 poäng på gymnasienivå.
  • Utbildningen kan finansieras med studiemedel från CSN.

Behörighet

Du är behörig till vuxenutbildningen från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Har du ett slutbetyg, gymnasieexamen eller studiebevis från gymnasiet är du behörig även om du är yngre än 20 år.

Viktigt att du också har förutsättningar att tillgodogöra dig studier på gymnasial nivå.

I din ansökan behöver du bifoga dina betyg för att delta i urvalet vid antagning.

Kursplan
KursKurskodPoäng
OrienteringskursGYKORI50 p
SystemuppbyggnadSYSSYT0100 p
Praktisk elläraKGYORI1C100 p
FastighetsförvaltningFAFFAS0100 p
Fastighetsservice VVSFASFAE0100 p
Skötsel av utemiljöerSKÖSKÖ0100 p
Fastighetsservice – byggnaderFASFAE0100 p
Fastighetsservice – elarbetenFASFAH0100 p
Fastighetsautomation 1FAIFAS01100 p

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)
  • I din ansökan behöver du bifoga dina betyg/intyg för att delta i urvalet vid antagning.
  • Om du söker från annan kommun, behöver din hemkommun bevilja din ansökan.

Antagningsprocessen

Antagningsprocessen startar då ansökningsperioden är avslutad. En antagningsprocess beräknas pågå upp till tre veckor. Det kan hända att du får frågor om komplettering när vi tittar på dina behörigheter som du angett i ansökan.

Dessa frågor skickas till din e-post. Det är därför viktigt att du uppgett en korrekt e-postadress. Om du saknar ditt antagningsbesked så kontrollera din skräppost.

Urval av de sökande sker utifrån:

• Angivna behörighetskrav
  • Gällande lagstiftning

Har du frågor?

Om kurser och utbildningens upplägg, kontakta:
Astar, Fredrik Eklund på telefonnummer 070-603 33 15 eller e-post fredrik.eklund@astar.se.

Har du frågor om antagningen, kontakta:
Mejla cv@skelleftea.se eller ring 0910-7350 00 och skapa ett ärende så svarar vi så snart vi kan.

Om dina möjligheter till studiemedel, kontakta:
CSN på telefonnummer 0771-27 60 00 eller e-post.

Vill du ha vägledning eller stöd med att ansöka om studiemedel, kontakta:
Centrum för studievägledning, CV, på www.skelleftea.se/vux/studie-och-yrkesvagledning.
Där kan du boka tid för personlig vägledning, hitta öppettider och kontaktuppgifter.