Lärling Ekonomi- och Redovisningsassistent

Ansökan är stängd

En lärlingsutbildning med 5-6 lärlingsplatser i samarbete med Astar.

Utbildning ger dig en grundläggande yrkesutbildning. Du får en ökad arbetslivserfarenhet, ett utökat kontaktnät och en inblick i branschen som helhet.

Det här är en spännande och bred utbildning inom ekonomi, redovisning och administration för dig som vill arbeta som exempelvis ekonomiassistent, redovisningsassistent eller löneadministratör. Utbildningen ger dig alla kunskaper som krävs för att du ska kunna arbeta med ekonomiska frågor på ett företag. Du lär dig löpande bokföring, avstämningar, bokslut och ekonomistyrning. Utbildningen ger dig även kunskaper i det marknadsledande bokförings- och faktureringsprogrammet Visma.

Efter utbildningen kommer du kunna ta hand om företagets bokföring, utbetalningar och löner. I yrkesrollen ger du service till såväl kunder som anställda. Utbildningen passar dig som är noggrann, driven och serviceinriktad.

Vi förbehåller oss rätten att uppdatera informationen i produktbladet löpande.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)

Upplägg

Utbildningen sker till största delen av tiden, minst 4 dagar i veckan som lärarande på det företag där du har din lärlingsplats.
Det innebär att du blir en i arbetslaget på lärlingsplatsen och följer de arbetstider som företaget har.

Mer information får du vid kursstarten.

Vad innebär det att vara lärling

• Det innebär att du är en i arbetslaget på din lärlingsplats och tar aktiv del i det jobb som utförs.
  • Att vara på en lärlingsplats och vara en del i arbetslaget kräver att du är intresserad av att lära, att du har egen drivkraft, handlingskraft och engagemang.
  • Att du trivs med att möta och ta kontakt med nya människor.
  • Du har på företaget en handledare som ger dej stöd i ditt lärande.
  • Du har också en ansvarig lärare kopplad till utbildningen.

Egna kostnader i utbildningen

Ca 500 kr för kurslitteratur.

Studietid

• Studietiden är 30 veckor utan uppehåll.
  • Startdatum är 11 oktober 2021 och slutdatum 6 maj 2022.
  • Utbildningen är på heltid och omfattar 750 poäng på gymnasienivå.
  • Utbildningen kan finansieras med studiemedel från CSN.
Kursplan
KursKurskodPoäng
Personaladministration 1ADMPER01100 p
AffärskommunikationAFFAFÄ00S100 p
Företagsekonomi 1FÖRFÖR01100 p
Företagsekonomi 2FÖRFÖR02100 p
Redovisning 2FÖRRED02100 p

Information och kommunikation 1

INFINF01

Programhantering

INFPRG0

Affärsjuridik

JURAFF0

Orienteringskurs, introduktion

KGYORI11C

50 p

Behörighet

Du är behörig till vuxenutbildningen från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Har du ett slutbetyg, gymnasieexamen eller studiebevis från gymnasiet är du behörig även om du är yngre än 20 år.

Viktigt att du också har förutsättningar att tillgodogöra dig studier på gymnasial nivå.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)
  • I samband med ansökan bifogar du kopior på betyg/intyg som visar att du uppfyller utbildningens behörighetskrav.
  • Ansökan som inte är komplett behandlas ej.

Antagningsprocessen

Antagningsprocessen startar då ansökningsperioden är avslutad. En antagningsprocess beräknas pågå upp till tre veckor. Det kan hända att du får frågor om komplettering när vi tittar på dina behörigheter som du angett i ansökan.

Dessa frågor skickas till din e-post. Det är därför viktigt att du uppgett en korrekt e-postadress. Om du saknar ditt antagningsbesked så kontrollera din skräppost.

Urval av de sökande sker utifrån:

• Angivna behörighetskrav
  • Gällande lagstiftning

Har du frågor?

Om kurser och utbildningens upplägg, kontakta:
Fredrik Eklund på Astar 070-603 33 15 eller VUX Ellinor Berglund på telefonnummer 0910-73 50 00 (Kundtjänst) eller e-post ellinor.berglund@skelleftea.se.

Har du frågor om antagningen, kontakta:
Mejla cv@skelleftea.se eller ring 0910-7350 00 och skapa ett ärende så svarar vi så snart vi kan.

Om dina möjligheter till studiemedel, kontakta:
CSN på telefonnummer 0771-27 60 00 eller e-post.

Vill du ha vägledning eller stöd med att ansöka om studiemedel, kontakta:
Centrum för studievägledning, CV, på www.skelleftea.se/vux/studie-och-yrkesvagledning.
Där kan du boka tid för personlig vägledning, hitta öppettider och kontaktuppgifter.