Språkintegrerad yrkesutbildning restaurangkock bas (SYR)

Ingress

Utbildningen vänder sig till dig som lägst har uppnått SFI nivå C.

Utbildningen innehåller kurser från restaurang- och livsmedelsprogrammet utformat för arbete med matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet.

Under utbildningen får du lära dig att arbeta med kalla och varma rätter i såväl stora som små kök. Du får kunskaper om exempelvis matlagning, servering, bemötande, dryckeshantering och livsmedelshygien.

Vi förbehåller oss rätten att uppdatera informationen löpande.

Utbildningen startar under förutsättning att erforderliga beslut tas.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)

Upplägg

Utbildningen sker på Campus. I utbildningen ingår klassrumsundervisning, studiebesök, praktik och självstudier.

Utbildningen ger kunskaper som motsvarar yrkesutgången kock på gymnasial nivå. För att uppnå en fullständig yrkes- eller gymnasieexamen behöver utbildningen kompletteras med ytterligare kurser.

Egna kostnader i utbildningen

Du betalar själv för de kostnader som kan uppstå under din utbildning som exempelvis studielitteratur och resor till praktikplatsen.

Studietid

• Utbildningen pågår mellan 24 maj 2021 - 8 juli 2022.
  • Sommaruppehåll 21 juli 2021 - 13 augusti 2021.
  • Heltid heldagar 1130 poäng. Utbildningen är cirka 14 månader lång inklusive ett kortare sommaruppehåll.
  • Utbildningen kan finansieras med studiemedel från CSN.
Kursplan
KursKurskodPoäng
Digital kompetensKGYORI11G20 p
Arbetsliv och arbetsmarknadKGYORI11H20 p
HygienHYGHYG0100 p
Livsmedels- och näringskunskapLIVLIV01100 p
Service och bemötandeSEVSEV01100 p
Matlagning 1MALMAL01100 p
Matlagning 2MALMAL01200 p
Servering 1SERSER01100 p
SpecialkosterMALSPE0100 p
YrkessvenskaKGYORI21F290 p

Utbildningen vänder sig till dig som lägst har uppnått SFI nivå C.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)
  • Om du söker från annan kommun behöver din hemkommun bevilja din ansökan. Du behöver också bifoga dina betyg.
  • Ansökan som inte är komplett behandlas ej.

Antagningsprocessen

Antagningsprocessen startar då ansökningsperioden är avslutad. En antagningsprocess beräknas pågå upp till tre veckor. Det kan hända att du får frågor om komplettering när vi tittar på dina behörigheter som du angett i ansökan.

Dessa frågor skickas till din e-post. Det är därför viktigt att du uppgett en korrekt e-postadress. Om du saknar ditt antagningsbesked så kontrollera din skräppost.

Urval av de sökande sker utifrån:

• Angivna behörighetskrav
  • Gällande lagstiftning

Har du frågor?

Om kurser och utbildningens upplägg, kontakta:
VUX Skellefteå på telefonnummer 0910-73 50 00 (Kundtjänst) eller e-post vux@skelleftea.se.

Har du frågor om antagningen, kontakta:
Mejla cv@skelleftea.se eller ring 0910-7350 00 och skapa ett ärende så svarar vi så snart vi kan.

Om dina möjligheter till studiemedel, kontakta:
CSN på telefonnummer 0771-27 60 00 eller e-post.

Vill du ha vägledning eller stöd med att ansöka om studiemedel, kontakta:
Centrum för studievägledning, CV, på www.skelleftea.se/vux/studie-och-yrkesvagledning.
Där kan du boka tid för personlig vägledning, hitta öppettider och kontaktuppgifter.