Kartor att beställa

Det finns flera olika typer av kartor du kan beställa från oss. Du kan använda formuläret längst ned på sidan i de allra flesta fall.

Beroende på vilken typ av karta du vill ha kan du behöva betala en avgift. Mer information om priser hittar du här:

Avgifter och taxor - Skellefteå kommun (pdf, öppnas i eget fönster) , 442.6 kB, öppnas i nytt fönster.

En fastighetskarta, eller tomtkarta som det också kallas, är en karta över din fastighet. Den kan du enkelt skriva ut den via vår webbkarta:

Skellefteå kommuns kartportal Länk till annan webbplats.

Om du inte har möjlighet att skriva ut kartan själv kan kundtjänst hjälpa dig. Du når dem på 0910-73 50 00 eller kundtjanst@skelleftea.se

I vår fastighetskarta på webben visas befintliga förhållanden i kartan.
Ibland är det mer intressant att ta del av en karta som visar din fastighet när den bildades. I den kan man ofta se vilka mått fastigheten har, vilket kan vara till hjälp om du ska använda kartan för att leta gränsmarkeringar. Be då om att få en förrättningskarta. Observera att en sådan karta inte finns för alla fastigheter.

Kostnad

Det är gratis om du vill att vi skriva ut en karta över din egen fastighet. Vi kan skriva ut i A4, A3 eller mejla kartan som en pdf till dig.

En primärkarta är en storskalig karta som visar många detaljer, till exempel byggnader, vägkanter och höjdkurvor. Ofta används primärkartan för planering- och projekteringsprojekt. Kartan omfattar centrala Skellefteå samt alla serviceorter. Den uppdateras vid behov vilket gör att vissa områden kan vara mer uppdaterade än andra.

Kartan är också grunden till flera andra kartprodukter, bland annat nybyggnadskartan, läs mer här under.

Du beställer en primärkarta genom att använda formuläret längst ned på sidan.

Kostnaden är baserad på ytan, så när du beställer en primärkarta anger du vilket område du vill ha genom att bifoga en bild över området.

Kostnad

För att se de avgifter som gäller just nu, gå på vår sida om avgifter och taxor.

Avgifter och taxor - Skellefteå kommun Länk till annan webbplats.

När du söker bygglov ska du bifoga en situationsplan. Situationsplanen ritas på ett kartunderlag. Vilket kartunderlag du behöver beslutar din bygglovshandläggare.

När du vet vilket underlag du behöver kan du beställa det av oss.

Underlag till situationsplan

En enklare karta kan se lite olika ut beroende vad vi har för material men den innehåller alltid fastighetsgränser. Du kan beställa via vårt formulär längst ned på sidan, ange att du vill ha en karta för ansökan om bygglov samt fastighetsbeteckning.

Om fastigheten är större än 2000 kvm behöver du beskriva var på fastigheten du har tänkt bygga och helst bifoga en bild.

Nybyggnadskarta

En nybyggnadskarta innehåller bland annat markhöjder, anslutningspunkt för kommunalt vatten och avlopp (om det finns), fastighetsgränser och befintliga byggnader. Om du beställer en nybyggnadskarta åker en mätningsingenjör hos oss ut och mäter in detaljer som behövs i kartan.

En nybyggnadskarta beställer du i vår e-tjänst, länkad här nedan.

Beställ nybyggnadskarta (Länk till annan webbplats)

Kostnad

För att se de avgifter som gäller just nu, gå på vår sida om avgifter och taxor.

Avgifter och taxor - Skellefteå kommun Länk till annan webbplats.

Ett fotografi kan säga mer än en karta och fungera som ett bra underlag i olika projekt. Genom åren har kommunen samlat in mängder av flygfoton, de äldsta är från 1946.

Du tar lättast del av våra flygfoton kostnadsfritt i vår flygbildskarta:

Flygbildskartan Länk till annan webbplats.

Formulär för att beställa kartor och geodata

Hittar du inte information om en karta eller något specifikt geodata som du är intresserad av kan du alltid kontakta oss för att göra en förfrågan eller beställning. Ange i formuläret vad du är intresserad av för kartmaterial och vad du vill använda det till så kan vi bättre hjälpa dig att ta fram rätt karta.


Vad ska kartan användas till?
Vad ska kartan användas till?

Vilket format ska kartan levereras i? * (obligatorisk)
Vilket format ska kartan levereras i?


Bifoga en bild eller dwgfil där området som kartan ska visa är markerat
Övrig information
Du kan använda kartan nedan för att hitta området som du vill att kartan ska innehålla. Det går jättebra att ta en skärmdump från den kartan och bifoga som bild till din beställning.
Senast uppdaterad: