För företag

När beslut fattas som rör näringslivet publiceras det på denna sida.

Tillväxtverket (nytt fönster) Länk till annan webbplats.

Verksamt.se (nytt fönster) Länk till annan webbplats.

Länsstyrelsens information till företagare (nytt fönster) Länk till annan webbplats.

Vi uppmanar företag att ta kontakt med sina respektive branschorganisationer för att se vilket stöd de kan erbjuda.

1 juli 2021. Enskilda näringsidkare och handelsbolag vars omsättning har minskat i större omfattning till följd av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Sista ansökningsdag för stödperioden mars till juni 2021 är den 15 september 2021. Välj enskilda näringsidkare eller handelsbolag i menyn till vänster på länsstyrelsens webblats.

Mer information på länsstyrelsens webbplats
Länk till annan webbplats.

12 februari 2021. Nu finns en skriftlig sammanfattning av det digitala informationsmötet ”Insatser mot covid-19 på Northvolt” 11 februari 2021. Representanter från Northvolt, Region Västerbotten och Skellefteå kommun redogjorde för dagsläget och svarade på frågor. Sammanfattningen finns på svenska och engelska.

Sammanfattning av mötet

Summary from the digital info meeting concerning the covid-situation at Northvolt

14 januari 2021. Stödet till korttidsarbete kommer att förlängas till juni 2021. Kan sökas från 15/2 2021 och kan gälla retroaktivt från 1/12 2020.

Mer information hos Tillväxtverket Länk till annan webbplats.

Uppdaterad 16 mars 2021. För att stötta det lokala näringslivet vidtar Skellefteå kommun en rad åtgärder som vid sidan av de nationella insatserna ska bidra till att förenkla företagens vardag och minska belastningen på företagens likviditet.

Skellefteå kommun ger fortsatt anstånd med betalning för kommunala avgifter till de företag som har det behovet. Anstånd kan beviljas fram till 31 augusti 2021.

Skellefteå kommuns åtgärder för att stötta näringslivet

Åtgärder för att minska smittspridning av Corona förändrar förutsättningarna för våra företag. För vissa innebär detta att kämpa för sin överlevnad och säga upp personal, för andra innebär det svårigheter att bemanna sin verksamhet. För de allra flesta finns en känsla av osäkerhet för framtiden.

Företagshjälpen syftar till att svara på vanliga och ovanliga frågor från näringslivet och dela dessa svar och idéer öppet för andra att ta del av. Frågor kan röra allt från permitteringsregler och skattefrågor till hur nya kreativa idéer och affärsmodeller kan växa fram.

För frågor till Näringslivskontoret

Kontakta Anja Palm, näringslivschef på tel. 070-311 35 83 eller Roland Eriksson, näringslivssekreterare, tel. 073-088 58 19. Eller mejla till naringsliv@skelleftea.se

Vanliga frågor och svar

Näringslivskontorets Facebooksida Länk till annan webbplats.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad:
Till toppen
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se