Elevdatorer

Från årskurs 6 till gymnasiet har elever möjlighet att låna en personlig bärbar dator från skolan.

För att få tillgång till datorn skriver elevens vårdnadshavare/myndig elev under en överenskommelse som gäller skötsel och hantering av datorn.

För att kunna använda e-tjänsten krävs e-legitimation.

Skriva under och lämna in datoröverenskommelse (Länk till annan webbplats)

Kundtjänst kan också hjälpa dig

Kontakta kommunens kundtjänst via telefon 0910 73 50 00 eller e-post kundtjanst@skelleftea.se.

Vanliga frågor och svar

Grundskola: Meddela skolans rektor.

Gymnasiet: Meddela skolans servicetekniker.

Ja, personliga datorer får användas hemma under förutsättning att de tas med till skolan varje dag.

Det som sparas på din Onedrive skyddas av backup. Den kommer du åt på skolan och hemma. Ingen säkerhetskopiering görs av filer som sparas lokalt på datorn (C:) .

Grundskola: Kontakta skolans IT-kontaktperson.

Gymnasiet: Kontakta skolans servicetekniker.

Nej. Vi försöker medvetet minska antalet utskrifter, när utskrift behövs finns möjlighet att skriva ut på skolan.

Det gör vi inte. Tillgång till Internet finns i skolan.

Datorn ska normalt inte lämnas in över lov. Den kan med fördel tas med hem.

Nej, datorerna är personliga och ska inte lånas ut.

Du ansvarar själv för utrustning som tas med till skolan så du kan inte få ersättning från skolan om något försvinner eller går sönder.

Tyvärr kan skolan inte hjälpa till med tekniken i hemmet. Du har tillgång till Internet i skolan.

Då ominstallerar grundskolans IT-kontaktperson / gymnasiets servicetekniker datorn. Allt som är sparat på lokalt på datorn (C:) försvinner, till exempel egna nedladdade program och filer. Det är därför viktigt att du inte sparar filer du är rädd om lokalt på datorn (C:) där det inte säkerhetskopieras.

Meddela grundskolans IT-kontaktperson / gymnasiets servicetekniker ifall datorn inte fungerar som den ska. Om du inte vet vem som är IT-kontaktperson/servicetekniker kan du prata med din mentor. Under skolans lov sker inget underhåll av elevdatorerna. Elevdatorerna kan inte lämnas in i kommunens kundtjänst.

Ja, du får använda klistermärken som går att ta bort utan att skada datorn. När datorn ska återlämnas ska den vara ren och snygg och fri från klistermärken.

Datorerna ska alltid förvaras på ett säkert sätt när de inte används. Exempelvis i ett låst elevskåp.

Datorerna förväntas vara laddade inför varje skoldag. I händelse av borttappad laddare ansvarar eleven/vårdnadshavare själva för att köpa in en ny laddare av samma märke och modell på valfritt ställe.

Ja, du behöver datorn i det dagliga arbetet i skolan.

Du förväntas ha med datorn till skolan varje dag. Om du missar att ta med den en dag, eller om den inte är laddad får du själv ta ansvar för att ta igen det du missat.

Du ansvarar för att transportera datorn på ett sätt så den inte går sönder. Datorn levereras med en liten dataväska som skyddar datorn vid transport.

Du får installera alla program som du har licens för och alla program som man får installera gratis. Självklart ska de program som laddas ned inte strida mot skolans värdegrund eller mot svensk lag.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: