Matematik på grundläggande nivå

Matematik på grundläggande nivå vänder sig till dig som saknar grundskolebetyg i matematik.

Nivå

När du har blivit antagen till kursen får du en kallelse till en första introduktionsträff av ansvarig lärare. Då gör ni en gemensam bedömning av vilken nivå som är lämplig att börja på beroende på din bakgrund, din tidigare skolgång och dina nuvarande kunskaper i matematik.

Individuella studier

I grundläggande matematik placeras alla som läser i samma grupp oavsett vilken nivå de börjar på. Du läser och studerar individuellt utifrån din nivå och din studieplanering under handledning av din lärare. Det startar alltså inte en ny grupp vid varje antagning utan du går in i en pågående grupp men du startar på den nivå och studietakt som passar dig.

Schema och obligatoriska moment

På schemat finns ett antal lektioner varje vecka. De är tillfällen för dig där du kan komma och sitta och jobba med dina matematikstudier, få hjälp och handledning. Du väljer själv vilka och hur många lektioner du vill gå på varje vecka för att lyckas med dina matematikstudier.
Ytterligare information runt kursen får du vid kursstarten. Välkommen att studera Matematik på Grundläggande nivå hos oss på Vux!

Poäng

Totalt 600 poäng för alla fyra kurser (1 - 4).

Studietid

Kurserna har ett upplägg på 20 veckor efter kursstart.

*Kurserna kan även erbjudas på kortare eller längre tid efter samråd med läraren

Närvaro på lektionerna

Inget krav men planera in så mycket handledningstid enligt schemat som du behöver för att klara kursen, det är som regel bra om du deltar åtminstone en gång per vecka. Proven du ska göra i kursen är obligatoriska och dessa gör du på plats.

Har du frågor runt upplägg eller annat kring din kurs innan start, hör av dig till vux@skelleftea.se, så får du kontakt med den lärare som har kursen.

Går ej att kombinera med följande kurser

Kurser som har lektion samtidigt ifall du behöver mycket hjälp med matematiken. Notera informationen angående 'närvaro' ifall du vill läsa kurser som har schematid samtidigt.

Stöd

Det rekommenderas att man planerar in samtliga handledningstider för att få mycket hjälp med kursen.

Rekommendation att ha läst före denna kurs

Det finns matematik på nybörjarnivå upp till sista kurs innan gymnasienivå.

Man kan till exempel kika på den här sidan på årskurs 3-9 för att repetera och lära sig saker på egen hand innan kursen börjar.

Matteboken.se Länk till annan webbplats.

Kurslitteratur

Du får låna på plats.

Senast uppdaterad: