Är du nästa entreprenör att driva Pite-Rönnskärs café & vandrarhem?

Skellefteå kommun och Piteå kommun söker, inför säsongen 2024, en ny entreprenör till café och vandrarhem på Pite-Rönnskär. Vi söker dig som vill vara en del av gemenskapen på ön och bidra till utvecklingen av området. Det gamla lotshuset, där café och vandrarhem är beläget, ligger i hjärtat av ön och fastigheten ägs gemensamt av Skellefteå och Piteå kommuner.

 Verksamheten på ön har under de senaste åren etablerats och är idag ett populärt besöksmål. För en driven entreprenör och skärgårdsälskare finns goda möjligheter att ytterligare utveckla verksamheten genom exempelvis breddat produktutbud, säsongsförlängning och marknadsföring.

Skärgårdsön Pite-Rönnskär ligger i Kinnbäcksfjärden och är känd för sin Heidenstamfyr, Sveriges högsta järnfyr. Ön är ett riktigt smultronställe med mysiga vandringsstigar, fiskekapell från 1700-talet och pittoreska fiskarstugor. Fiskarstugorna är numera privata sommarstugor, där många öbor lever ett lugnt skärgårdsliv. Gästhamnen ger plats för både segelbåtar och motorbåtar.

Vandrarhem

  • Totalt 16 bäddar fördelat på;
    3 dubbelrum, 4 rum med våningssängar, 2 bäddar i rum där även hundar kan vistas.
  • Mindre kök för den som vill tillreda egen mat. Gemensam toalett (mulltoa) och dusch. Bastu vid hamnen.

Café

  • Kök godkänt för livsmedelshantering, fullt utrustat med ett flertal kylar och frysar. Två rum för totalt 40 personer sittande inomhus, i anslutning en stor altan med bord och bänkar samt en grillplats.
  • Sommarvatten finns för café och vandrarhem. Vintervatten kan hinkas ur brunn vid behov.

Övrig information

Tillstånd
F-skattebevis
Alkoholtillstånd och tillstånd för livsmedelshantering söks via Skellefteå kommun.

Omsättning
1 miljon varav 280 000 kr avser turbåtsverksamhet.

Nyttjanderättsavgift
5 000 kronor per år

Till ön tar man sig med båt. Idag finns turbåtstrafik upphandlad (några turer per vecka) med Kinnbäcks skärgårdsturism, som tidigare drev café och vandrarhem på ön. Turbåten är en förutsättning för besökare utan egen båt att ta sig till ön och för en ny entreprenör finns goda samverkansmöjligheter med Kinnbäcks skärgårdsturism för turbåtstrafiken.

Att köra turbåten (12 passagerare) kräver skepparexamen. Fartygsbefäl klass 8 - Sjöfartsutbildningar (sjofartsutbildningar.se) Länk till annan webbplats.

För mer information kontakta Ulrika Rönnlund

Mail: kundtjanst@skelleftea.se
Telefon: 0910-73 50 00

Senast uppdaterad: