Mobilapp - Mitt Skellefteå

”Mitt Skellefteå”, är en kostnadsfri app för smartphones som rymmer både information och många av de tjänster Skellefteå kommun erbjuder. I dagsläget finns tjänster kopplat till bland annat källsortering och öppettider.

Ladda ner appen

Ladda ner appen

Här nedan hittar du bilder och text som hjälper dig att installera appen "Mitt Skellefteå" på din enhet. Titta på bilderna till höger om du har en iPhone/iPad och följ bilderna till vänster om du har en Android-enhet.

Visar vart man hämtar appar på en iPhone och en AndroidtelefonFörstora bilden

1. Börja med att leta upp App Store (iPhone) eller Play Butik (Android) bland apparna på din telefon. Tryck sedan på app-ikonen.

Visar App Store på iPhone och Google Play Store på AndroidFörstora bilden

2. Skriv in och sök efter Mitt Skellefteå. Har du en iPhone så trycker du på Sök, längst ner på skärmen. På Android-enheter hittar du sökfältet högst upp på skärmen.

Visar vart man trycker för att hämta appar i App Store och Google Play StoreFörstora bilden

3. Mitt Skellefteå-appen bör komma upp först i listan när du gjort din sökning. Har du en iPhone trycker du på Hämta för att ladda ner appen. Har du en Android trycker du på Installera.

4. Appen tar några sekunder att installera. När den är klar trycker du på Öppna.

Visar hur appen Mitt Skellefteå ser utFörstora bilden

5. Väl inne i appen kommer du till Startskärmen. Hit kan du lägga olika tjänster för lätt åtkomst. Appens tjänster hittar du genom att trycka på +Se tjänster, som finns längst ner på sidan.

Visar hur man ser tjänster i appen Mitt SkellefteåFörstora bilden

6. Här kan du sedan söka fram tjänster genom sökfältet som kommer upp mitt på skärmen. Eller så kan du gå in i de olika kategorierna och hitta tjänsten du vill använda där.

Frågor och svar

Frågor och svar

När du öppnar appen kommer du till startskärmen. Tryck längst ner på sidan på "+Se alla tjänster". Sök därefter fram den tjänst du vill använda. Inne på tjänsten kan du längst ner välja att slå på alternativet "Visa på startskärmen". Sätt den till På. Nu ligger den valda tjänsten på din apps startsida.

Nej, det kostar inget att ladda ner appen utöver eventuella trafikkostnader du kan ha hos din mobilleverantör. Att använda appen kostar inget, men det finns tjänster i appen där du kan debiteras beroende på vad du gör, t.ex. att beställa extra tömning av dina sopkärl i tjänsten Avfallsaffären.

Senast uppdaterad: