Solkraft

Solkraft vänder sig till dig som av olika anledningar står utanför den ordinarie arbetsmarknaden. Vi vill med våra insatser bidra till en bättre livssituation, bryta utanförskap och isolering samt öka deltagarnas anställningsbarhet.

Om du vill ta del av de insatser som Solkraft erbjuder kontaktar du din handläggare på kommunen eller på den myndighet där du är inskriven. Då tar handläggaren kontakt med en konsulent på Solkraft, så vi därefter tillsammans kan hitta den insats som är bäst lämpad för dig.

Solkraft har insatser inom:

 • Arbetshabilitering
 • Arbetsrehabilitering
 • Kartläggning av arbetsförmåga
 • Förbereda för arbetsmarknaden

För att utföra insatserna har Solkraft verksamheter som erbjuder arbetsuppgifter inom:

 • Grön rehabilitering och utemiljö
  Till exempel trädgårdsarbete, djurskötsel, park- och skogsarbete.
 • Återbruk
  Till exempel återbruks- och snickeriarbete.
 • Serviceuppdrag
  Till exempel arbete i café och butik eller jobb inom transport, städ, flytt och montage.

Vi finns på Degerbyn, Anderstorp, Mullberget och på Sörböle.

Hos Solkraft arbetar deltagarna utifrån sina egna förutsättningar och förmågor.

Våra utåtriktade verksamheter

Här kan du läsa om Solkrafts verksamheter som invånare kan besöka eller få hjälp av:

Secondhandbutiken Rondellen ligger på Boviksvägen 1 i Skellefteå. Butiken ska flytta till Verkstadsvägen 4. Den nya butiken öppnar måndag 15 april.

Rondellen är en återbruksverksamhet där vi tar emot och säljer återbrukade möbler och utrustning som skänkts ifrån kommunens interna verksamhet, medborgare och företag i Skellefteå. Vi säljer även produkter som tillverkats av återvunnet material.

Till Rondellen kan du skänka hela och rena möbler, lampor, mattor, tyger, kläder, porslin, tavlor, böcker, leksaker, instrument, datorer och andra teknikprylar m.m. Detta säljs i butiken enligt nedanstående öppettider.

Handels- och besöksträdgård som du hittar på Rosengård, Spårgatan 1. Försäljning av blommor och trädgårds-utsmyckningar som tillverkas på gården. Här finns även försäljning av enklare fika och glass som du kan njuta av i vår fina trädgård.

Café Duvan finns på Anderstorg 2.

Välkommen till Café Duvan! Våra ordinarie öppettider är måndag, tisdag, onsdag och fredag kl. 07.30-14.00.

Besökare till Café Duvan kan även välja att sitta ute och fika på vår terrass vid fint väder, eller köpa med sig sitt fika.

När man blir äldre ökar risken att falla och skada sig. För att förebygga detta kan medborgare 67 år och äldre beställa tjänster av Fixarmalte och Fixarmärta som åker ut i hemmen och hjälper till exempelvis med att byta lampor, rengöra ovanpå skåp eller byta gardiner.

Så här beställer du hjälp av FixarMalte och FixarMärta

Beställ genom att ringa kundtjänst på telefon 0910-73 50 00 och tryck 1 för att komma till Socialt stöd och omsorg.

Vi vill att du som bokar tjänster av FixarMalte och FixarMärta är vaccinerad mot Covid -19 och fri från förkylningssymtom.

Hunddagiset finns på Rosengård, Spårgatan 1. Här finns 11 platser samt två akutplatser. Våra öppettider är måndag till fredag kl. 07.00-16.00. Stängt röda dagar.

För information om hur man ansöker om plats samt priser, mejla till: CentrumRosengard@skelleftea.se

Frågor om Solkraft

Har du frågor om Solkrafts verksamhet kan du kontakta Skellefteå kommuns kundtjänst på 0910-73 50 00.

Senast uppdaterad: