Städning av gator och grönområden

När våren kommer städar vi våra gator och grönområden från snö och sand.

Vi börjar med att skära bort plogkanter och lägga snön i dikena. Då kan inte smältvattnet rinna in över vägbanan. När plogvallarna plogas ut försvinner även plogruskor och annan kantmarkering. Därför ska du inte köra för långt ut mot vägkanten, då det kan vara svårt att se dike eller trottoarkant. När snön smält undan tar vi upp sanden från vinterns halkbekämpning. Sandsopning brukar pågå till början av juni.

Vårstädning av grönområden

Ungefär två veckor efter gatusopningen är det dags att sopa grönområdena. Hur tidigt vi kan komma igång med det beror på hur blöt marken är. Vänta gärna med vårstädningen av dina fönster, tills vi har sopat intilliggande grönområden. Då slipper du sopdamm på dina nytvättade fönster.

Sopning 2024

Just nu håller vi på att sopa bort sand och grus från gatorna i Skellefteå kommun. På grund av den sena våren har vi kommit igång senare än vad vi brukar.

Innan vi kommer till just dig vill vi gärna att du sopar grus från din tomt ut på gatan. Löv och trädgårdsavfall klarar inte maskinerna av att ta upp så det får inte läggas på gatorna.

Ställ inte bilar eller släp på gatorna och se till att datumparkeringarna följs, det gör vårt jobb både snabbare och smidigare.

De ställen där det fortfarande ligger kvar snö kommer att sopas när snön har tinat.

Senast uppdaterad: