I Skellefteå med omnejd finns sju campingplatser. Allt från den stora 5-stjärniga till den naturnära familjära campingen vid skogens rand.

Skellefteå camping

2 kilometer norrut från Skellefteå centrum vid E4:an hittar du fyrstjärniga och helårsöppna Skellefteå Camping Länk till annan webbplats..

Sommartid är campingen en komplett anläggning med många möjligheter till fritidsaktiviteter och friluftsliv i närområdet. I direkt anslutning till campingen finns även sköna Vitbergsbadet.

Vintertid förvandlas Skellefteå camping även till Skellefteå skidstadion med skidspår både med och utan elljus. På själva campingområdet ligger familjevänliga Vitbergsbacken med två liftar och en populär Fun-park med hopp och rails. Här finns även en barnbacke med transportband där man kan åka både slalom och pulka.

Byske Havsbad

Norrlandskustens 5-stjärniga campinganläggning ligger 3 mil norr om Skellefteå och är öppen året runt. Byske Havsbad är en familjecamping och har aktiviteter för stora och små. Finkornig, naturlig havsstrand med många soltimmar och ett tempererat utebad med två bassänger, vattenrutschbana och relax med bastu året runt.

Ställplats Campus

Centralt i Skellefteå finns en ställplats för husbilar. Ställplatsen har öppet vecka 25-32. Under övrig tid av året fungerar den som en vanlig parkeringsplats.

Ställplats CAMPUS har 20 platser för husbilar (husvagnar hänvisar vi till campingplatserna) och finns på södra sidan av Skellefteälvens strand i centrala Skellefteå. Den ligger på det grönskande CAMPUS-området med närheten till strandpromenad, affärer, restauranger och Nordanå kulturcentrum – Skellefteås gröna lunga.

Du bokar din plats via Easypark-appen. Instruktioner finns på plats.
En natt kostar 220 kronor och du får en kod som står i bekräftelsen så att du kan nyttja dusch och toalett i Campushallen som ligger på området. Du kan också använda Skellefteå Campings anläggning för tömning av latrin och påfyllning av vatten. Visa bara upp biljetten i receptionen så kommer du in på området.

Välkommen med din husbil till en fräsch ställplats på bästa läge. Härifrån kan du promenera längs älven mellan broarna för att sedan gå in till centrum och äta en bit mat i en av restaurangerna.

Kommer du norrifrån på E4:an åker du över Skellefteälven och tar sedan höger i första rondellen mot Campus. Därefter höger efter 200 meter.

Kommer du söderifrån på E4:an tar du vänster i rondellen som ligger just innan Skellefteälven, riktning mot Campus. Därefter tar du höger efter 200 meter.

Kommer du västerifrån på väg 95 åker du ut på E4:an mot söder. Därefter åker du över Skellefteälven och tar sedan höger i första rondellen mot Campus. Därefter höger efter 200 meter.

Kommer du österifrån på väg 372 åker du ut på E4:an mot söder. Därefter åker du över Skellefteälven och tar sedan höger i första rondellen mot Campus. Därefter höger efter 200 meter.

Koordinater för ställplatsen är 64.746 07 N, 20.955 84 E

Ställplatsen drivs av Skellefteå kommun. Endast för husbil.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad:
Till toppen
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se