Byske havsbad

Byske camping har en lång och fin sandstrand som är långgrund. Här finns en 150 meter lång flytbrygga som går bra att köra rullstol på. För personer med nedsatt syn finns ett rep längst högra kanten av bryggan. Toalett och omklädning finns vid café Byscaya.

 

Byske havsbad

Typ av botten/underlag

Sand

Typ av vatten

Hav

Brygga

Ja

Kiosk/restaurang

Ja

Omklädningsrum

Ja

Toalett

Ja

Bord och stolar

Ja

Vindskydd/grillplats

Ja

Hund tillåtet

Ja (se skyltning på plats)

Badtemperatur

I vår interaktiva karta kan du se hur varmt det är i vattnet just nu på Byske havsbad.

Visa aktuell badtemperatur

Frågor och svar

Bada i byske

Byske havsbad är en del av en femstjärnig camping. Badplatsen är tillgänglighetsanpassad på flera sätt.

Här finns:

  • En 150 meter lång och stabil flytbrygga som fungerar bra med rullstol. På högra kanten av bryggan finns ett rep som hjälper personer med nedsatt syn att orientera sig.
  • I närheten av badbryggan finns tre vattentoaletter varav en är handikappanpassad. Du behöver korsta en yta med gräs och packad jord för att ta dig från stranden till toaletterna.
  • Möjlighet att låna en badrullstol gratis. Badrullstolen gör det möjligt för dig som använder rullstol att enklare komma ner i vattnet. Badrullstolen går bra att rulla i sanden men det krävs att någon skjuter på. Badrullstolen finns att låna vid kioskens uthyrning i direkt anslutning till stranden.
  • Restaurang, café och kiosk som har öppet under sommarsäsongen.

Det är endast tillåtet att parkera på anvisade parkeringsplatser. Du får inte parkera efter vägen vid badet. Det beror på att räddningstjänsten snabbt måste kunna komma fram i händelse av olycka.

I Skellefteå kommun är husdjur endast välkomna till två kommunala badplatser; Byske havsbad och Danielsten i Bureå. Skyltning på plats visar var på stranden som djur är välkomna.

Med regiontrafiken kan du åka buss till Byske. Närmaste hållplats är Ringvägen och därifrån är det ca 1 km promenad till havsbadet. Från Skellefteå tar det ungefär 45 minuter med buss.

Nej, det är inte tillåtet att dyka från badbryggor.

Skellefteå kommun rensar och kontrollerar botten på kommunala badplatser för att säkerställa att det inte finns föremål som besökare kan skada dig på.

Innan du hoppar eller dyker från klippor och höga höjder är det viktigt att du kontrollerar så det inte finns hinder eller föremål under vattenytan som du kan skada dig på.

Byske havsbad är klassificerad som EU-bad. Det innebär att kommunen tar badprover från badplatsen 3-4 gånger per säsong för att säkerställa att badplatsen har bra badkvalité.

I Skellefteå kommun finns två EU-bad; Bovikens havsbad och Byske havsbad.

Läs mer om EU-bad på Hav- och vattenmyndighetens webbplats Länk till annan webbplats.

Bild från Byske havsbad

Byske havsbadFörstora bilden

Hitta hit

Byske havsbad är en femstjärnig camping som ligger vid havet i Byske, cirka 3 mil norr om Skellefteå efter E4:an. Hitta hit genom att köra E4 norrut från Skellefteå. Följ skyltning till Byske och sedan Byske havsbad.

Öppna vägbeskrivning med Google maps Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: