Fiska med Aleks

Fiske handlar om naturupplevelser, avkoppling och spänningen i att försöka överlista fisken för att fånga den. Om du är mellan 13-16 år är du välkommen att, tillsammans med kompisar eller nya bekanta, hänga med Aleks ut för att fiska, umgås och uppleva naturen.

"Fiska med Aleks" är ett projekt som drivs inom Skellefteå kommun så att fler unga ska upptäcka glädjen med fiske och friluftsliv.

Du som är 13-16 år är välkommen att delta. Du kommer att få åka ut med båt och testa gäddfiske med modern utrustning. Det finns möjlighet att fiska inom Skellefteå stad, men också i fiskevatten i orter runt om i kommunen. Fisket kommer att ske främst i augusti och september, samt eventuellt i oktober.

Verksamheten är kostnadsfri och du kan, tillsammans med vårdnadshavare, anmäla ditt intresse via formuläret du hittar här nedanför. Det finns ett begränsat antal platser.

Intresseanmälan

Vill du anmäla intresse eller veta mer?

Här kan du lämna en intresseanmälan för att fiska med Aleks. Ungdomar som vill delta måste ha föräldrars tillstånd. Formuläret är inte bindande.

Det finns ett begränsat antal platser.Vårdnadshavare * (obligatorisk)
Vårdnadshavare

Frågor och svar

Frågor och svar

Projektet är ett samarbete med fritidsgårdarna i Skellefteå kommun. Ungdomarna delas in i olika grupper efter boendeplats och Aleks gör sedan upp med grupperna om lämpligast dag, tid och plats. Det finns möjlighet för kompisar att fiska tillsammans.

Du kan prata personal på fritidsgården eller anmäla intresse via formuläret för att få kontakt. Formuläret är inte bindande.

Aleksander "Aleks" Björklund Boskovic arbetar med fiskeutveckling på Fritid- och idrottsavdelningen på Skellefteå kommun. Via det här projektet arbetar han med att öka möjligheten för fler ungdomar att komma ut i naturen och upptäcka fiske eller utöka ett redan befintligt fiskeintresse. Det här är det andra året han genomför "Fiska med Aleks".

Det kommer att finnas möjlighet att fiska på flera ställen i kommunen. Ett av syftet med projektet är att upptäcka fiskevatten i närheten av sitt hem.

Aleks stämmer av med deltagarna var det är lämpligast att träffas, till exempel vid en ungdomsgård eller en skola. Han kan även hämta och lämna i närheten av hemmet vid behov.

Nej, allt ingår utan kostnad.

Du är välkommen oavsett om du är en van fiskare eller om du aldrig har fiskat tidigare.

Du behöver inte ta med något, all utrustning tillhandahålls av projektet.

Nej, det bjuds på mat eller fika. Till exempel kan det finnas möjlighet att grilla. Aleks stämmer av med deltagarna i förväg om det finns några allergier eller matrestriktioner.

Senast uppdaterad: