Upplevelseskogen på Vitberget

På Vitberget i centrala Skellefteå finns det förutom vandringsleder även två kortare välmarkerade naturstigar som passar både små och stora upptäckare. Längst med naturstigarna finns informationsskyltar där du får lära dig mer om natur och friluftsliv.

Lilla naturstigen i Upplevelseskogen är en trevlig stig lämplig för alla åldrar. Längs den 400 meter långa stigen, som är markerad med färgglada stenar, får du lära dig mer om naturen och några av våra vanligaste arter av växter och djur. Följer du stigen kommer du bland annat att få se träfigurer av älg, mård och hackspett. Vid varje figur finns en informationstavla med text på svenska och engelska.

Gläntan
Halvvägs efter Lilla Naturstigen ligger Gläntan. Här kan du sitta och vila, fika en medhavd matsäck, lära dig mer om skogen, djuren och allemansrätten. Du kan också göra lite aktiviteter. Mitt i en varierad skogsmiljö av både ung- och gammal skog.
Här hittar du karta Länk till annan webbplats. över Lilla Naturstigen

Bredvid Lilla Naturstigen i Upplevelseskogen finns även Hitta Vilse-stigen. Detta är en utbildningsstig med informationstavlor från Civilförsvarsförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att lära barn att vistas tryggare i skogen. Längs leden får du följa berättelsen om pojken Vilse som visar hur man ska göra för att lättare bli hittad om man går vilse i skogen.
Här hittar du karta Länk till annan webbplats. över Hitta-Vilse stigen

Lilla naturstigen, uteklassrummet och Hitta-Vilse stigen underhålls av Civilförsvarsförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. här i Skellefteå

Vägbeskrivning
Upplevelseskogen hittar du om du följer Slalomvägen upp mot Vitberget. På vänster sida i början på parkeringen till före detta Vitbergsstugan, sitter skylten "Vitbergets naturstigar".

Följ vägen i pilens riktning så hittar du informationstavlorna.

Senast uppdaterad: