Vandringsleder och promenader

Ett bra sätt att hålla sig i form och samtidigt ge själen näring är att vandra och promenera. Enklast är förstås att utgå från sin egen bostad och utforska omgivningarna. Men Skellefteå kommun har också många fina vandringsleder och promenadstigar att erbjuda. Även vintertid!

Allemansrätten

Naturen är öppen och tillgänglig för alla. Det betyder att du får vistas i naturen om du visar hänsyn och inte stör eller förstör.

Vi är många som vistas i naturen, så var rädda om varandra och naturen!

Vandringsleder i Skellefteå

Vandringsleder i Skellefteå

Tips till din vandring

Innan du sätter iväg på en längre tur bör du ha gått in dina skor ordentligt. Se också till att ha med dig vätska och mat som du behöver längs vägen.

Att stanna till och ta en friluftsfika är en stor del av njutningen med vandringen. Längs efter vandringslederna finns det många vindskydd och lämpliga rastplatser för detta.

Trevlig vandring!

Vill du hålla koll på var du är på vandringsleden?

Använd vår karttjänst för mobilen. När du öppnat länken kommer du till en karta (Vandringsleder Skellefteå) som visar de vandringsleder som marknadsförs i kommunen. När du klickat på kompassymbolen så zoomar kartan in till den plats du befinner dig just nu. Sedan har du förhoppningsvis aktuell led i bakgrunden i din mobil. Kartan visar också rastställen med mera som finns i närheten.

Ladda ner vandringsflyer

Här han du ladda ner vandringsflyer både på svenska och på engelska.

Senast uppdaterad: