På andra språk

På biblioteken i Skellefteå kommun finns böcker på ett antal olika språk för både barn och vuxna. Vi kan också låna in böcker på fler språk från Mångspråkiga lånecentralen om efterfrågan finns. Fråga personalen om du inte hittar böcker på ditt språk.

Sverige har fem nationella minoritetsspråk: finska, jiddisch, meänkieli, romani chib och samiska.
Jag vill veta mer om minoritetsspråk

För barn med flera språk kan det vara bra att få höra samma bok både på svenska och på sitt modersmål. Fråga gärna så hjälper vi till att hitta en bok som har text på flera språk.

Klicka här för att söka böcker på flera språk Länk till annan webbplats.

Filtrera sedan sökresultatet på Språk för att hitta böcker med text både på svenska och ett annat språk.

Världens bibliotek är en gratis strömningstjänst för e-böcker och ljudböcker på albanska, amhariska, arabiska, assyriska/syrianska, bosniska/kroatiska/serbiska, kurdiska, persiska/dari, polska, somaliska, thailändska, tigrinja, turkiska och ukrainska.

Du behöver en dator, mobil eller surfplatta med internetuppkoppling. Du måste fysiskt befinna dig i Sverige.

För att använda tjänsten, gå till www.varldensbibliotek.se Länk till annan webbplats. och registrera dig med din e-postadress.

På biblioteken kan du låna ordböcker och språkkurser för att lära dig olika språk. Här finns även språkkurser och läroböcker i svenska. Svensk grammatik finns på många olika språk.

PressReader ger dig gratis tillgång till dagstidningar och tidskrifter från hela världen på många olika språk.

Du kan använda PressReader i din dator, mobil eller surfplatta, både hemifrån och på biblioteket.

PressReader - så här fungerar det (Länk till annan webbplats)

Bibblan svarar är en gratis svarstjänst som är nationell. Här kan du fråga vad du vill på svenska eller engelska och få svar via e-post. Det tar ungefär två arbetsdagar att få svar. Är din fråga svår eller komplicerad kan det ta längre tid.

Senast uppdaterad: