På andra språk

På biblioteken i Skellefteå kommun finns böcker på ett antal olika språk för både barn och vuxna. Vi kan också låna in böcker på fler språk från Mångspråkiga lånecentralen om efterfrågan finns. Fråga personalen om du inte hittar böcker på ditt språk.

Sverige har fem nationella minoritetsspråk: finska, jiddisch, meänkieli, romani chib och samiska. Läs mer på sidan Minoritetsspråk.

Världens bibliotek Länk till annan webbplats. är en gratis strömningstjänst för e-böcker och ljudböcker på arabiska, bosniska, kroatiska, persiska, serbiska, somaliska, tigrinja och turkiska.

Här kan du läsa mer om Världens bibliotek

För barn med flera språk kan det vara bra att få höra samma bok både på svenska och på sitt modersmål. Fråga gärna så hjälper vi till att hitta en bok som också har en "tvilling".
Klicka här för att söka böcker med parallelltext Länk till annan webbplats.. Filtrera sedan sökresultatet på Målgrupp "Barn & ungdomar" och Språk för att hitta böcker med text både på svenska och ett annat språk.

På biblioteken kan du låna ordböcker och språkkurser för att lära dig olika språk. Här finns även språkkurser och läroböcker i svenska. Svensk grammatik finns på många olika språk.

Du kan också läsa utländska dagstidningar på internet. I databasen PressReader hittar du över 7 000 dagstidningar och tidskrifter från mer än 120 länder på 60 olika språk. Läs mer på sidan PressReader.

Bibblan svarar är en gratis svarstjänst som är nationell. Här kan du fråga vad du vill på svenska eller engelska och få svar via e-post. Det tar ungefär två arbetsdagar att få svar. Är din fråga svår eller komplicerad kan det ta längre tid.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: